Simone van de Kraats vuurt op het doel van Canada. De Barneveldse scoorde liefst zes keer.
Simone van de Kraats vuurt op het doel van Canada. De Barneveldse scoorde liefst zes keer. anp / Koen van Weel

Toernooitopscorer Simone van de Kraats: ‘Nu volle bak tegen Hongarije’

2 augustus 2021 om 07:56 Waterpolo

BARNEVELD/TOKIO ,,We moeten nu nog even reflecteren op de wedstrijd tegen Canada en dan dinsdag volle bak tegen Hongarije.” Woorden van Simone van de Kraats, die met het Nederlands waterpoloteam gisteren de kwartfinales van de Olympische Spelen bereikte en liefst zes goals aantekende. De Barneveldse is topscorer van het toernooi. Ze blijft onderkoeld. ,,Tot nu toe gaat het prima.”

Van de Kraats scoorde tot op heden liefst negentien maal en lijkt in de vorm van haar leven. De linkshander weet echter dat de prijzen pas later worden verdeeld. ,,Natuurlijk, ik mag best tevreden zijn over hoe het nu gaat. Op dit moment voel ik me lekker en fit en lig ik onbevangen in het water. Dat wil ik vasthouden, want dan kom ik tot mijn beste prestaties.” De oud-DWK’er en voormalig Polar Bear, die komend seizoen naar het Spaanse Mataró verkast, spreekt gematigd tevreden over de prestatiecurve van het team. ,,Zeker, als ik met een helikopterview kijk, zie ik dat we elke wedstrijd beter spelen. Er zit een duidelijke lijn omhoog in en we maken ‘superveel’ goals. Toch is er nog wel een teveel aan tegengoals. Ons doel is altijd om onder de tien treffers te blijven, maar dat is helaas niet altijd gelukt, daarin moeten we ‘strakker’ zijn in de kwartfinale tegen Hongarije. Aan de andere kant tonen we elke wedstrijd aanvallend progressie.” 

PAPIER’ Van de Kraats (20) beseft dat de werkelijkheid anders is dan de ‘papieren waarheid’. ,,Wie had bijvoorbeeld verwacht dat China vandaag (zondag, JJ) van Hongarije zou winnen? Papier telt gewoon niet, het niveau ligt erg dichtbij elkaar, behalve natuurlijk Zuid-Afrika waar we heel ruim (33-1) van wonnen.” Hoe zit het verder met het olympische gevoel bij Van de Kraats? ,,Dat is er zeker wel nu we in het olympisch dorp zitten, je komt zo ontzettend veel sporters tegen.” Ook sterren? ,,Ja, het is absoluut leuk bekende gezichten te zien, maar het blijven toch gewoon collega-sporters?” Sommige media spreken al over waterpolo-ster Van de Kraats. ,,Ik wil er dinsdag weer staan. Daar gaat nu de focus op. Tegen Hongarije zullen we het als team moeten doen. Het wordt een spannende wedstrijd. Volle bak knallen, dat moet sowieso.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie