De crash van Senna van den Hoven (31) in beeld.
De crash van Senna van den Hoven (31) in beeld. Damon Teerink

Achterveldse motorcoureur heeft ondanks crash ‘super weekend’

Overig

ACHTERVELD Ondanks een crash in het Duitse Schleiz, heeft de Achterveldse motorcoureur Senna van den Hoven een ‘super raceweekend’ achter de rug. Nu kijkt hij uit naar een nieuw sportief hoogtepunt, binnenkort in Assen. 

,,Het was echt een feest daar, met ongeveer 40.000 toeschouwers, ik noem het een soort Mini-TT Assen”, zo reageert de Achtervelder. Ondanks mijn crash in race 2 ben ik super tevreden. Ik heb heel veel sprongen gemaakt.” De 19-jarige motorcoureur, rijdend voor IDM SSP 300 Apreco, had het warm in Duitsland. Het was elke racedag zo’n 30 graden met veel zon.

VERKENNING ,,Vrijdag was het de baan verkennen. Dit circuit ligt mij wel, ondanks de gevaarlijke punten want het is een stratencircuit met heel veel hoogteverschil. Zaterdag twee kwalificaties en race 1 met als uitslag een 20e startpositie waar ik heel blij mee was want mijn ronde achterstand op de kop heb ik in vergelijking met de andere drie races verkleind van 4,4 seconde naar 2,7 seconde. Eind van de middag was race 1, het was nog steeds heel erg warm. Met twee andere coureurs aan het strijden geweest om plek 17, 18 en 19. Helaas wat fouten gemaakt en ik kwam als 19e over de finish. Een tegenvaller.”

WIEL IN HET GRAS Zondag heel vroeg was de warming-up en de opdracht was om de fouten van race 1 te voorkomen. ,,Nadat we de data zaterdagavond hadden uitgelezen, wisten we wat mijn verbeterpunten waren, minder slordig rijden. En dat is mij gelukt, mijn rondetijd heb ik verbeterd met een 16e warming-up plek als resultaat. Race 2 ging ik vol vertrouwen van start, ik had een goede start al snel en een paar plekken gepakt, de racesnelheid voelde goed. Ik kon meekomen met de coureurs die in de punten reden. Helaas in de laatste bocht voor start/finish was er het rechte stuk, daar was het duwen en trekken en erg druk. Ik kwam met mijn achterwiel in het gras, gaf gas, met als gevolg een highsider.” 

Gevolg was een crash. ,,Toch was dit de eerste race dat ik het gevoel had dat alles klopte. Ik ben gelukkig oké, heb wel een beurse knie, een kapotte afgeschreven helm en een gat in het racepak. Ondanks alles ben ik nu weer thuis met een tevreden gevoel. Het is immers een leerjaar voor mij. Ik heb heel veel zin in Assen in augustus.

advertentie
advertentie