Senna van den Hoven pakte afgelopen weekend zijn eerste IDM-punt.
Senna van den Hoven pakte afgelopen weekend zijn eerste IDM-punt. Eigen foto

Eerste IDM-punt Achterveldse motorcoureur Van den Hoven

Overig

ACHTERVELD De Achterveldse motorcoureur Senna van den Hoven heeft zijn eerste IDM-punt gepakt. In het Duitse Most was het zover. ,,Ik ben hier heel blij mee.” 

De coureur (19), rijdend voor Team Apreco, had vrijdag FP plek 22. ,,Het was een kwestie van de baan verkennen, want het was een compleet nieuw circuit voor mij. Maar ik vind het een supermooi circuit, tot nu toe één van mijn favorieten, samen met Schleizer Dreieck en Red Bull Ring.” Zaterdag werd er gereden onder natte omstandigheden. ,,Het gevoel was aan het terugkomen, de motor voelt vertrouwder aan. Afstellingen waren ook beter”, zo keek Van den Hoven terug. ,,Het was mijn beste startpositie van dit seizoen. De motor voelde goed, zelfs in de regen. Omdat hier binnenkort de WSBK wordt verreden deden er meerdere WK rijders/wild card riders mee, dus was er een groter startveld.” In de eerste race, onder droge omstandigheden verreden, reed Van den Hoven zijn beste race van het seizoen. ,,Met als resultaat een P15, dus mijn eerste IDM-punt is binnen.”

Race twee op zondag was onder zeer warme omstandigheden. ,,Ik had een slechte start, maar was daarna gelijk bezig om naar de coureur voor mij te rijden om dan weer te proberen terug naar groep voor mij te rijden. Helaas crashte die coureur voor mij en daardoor werd de afstand op de groep voor mij te groot. Het werd dus een eenzame race, maar ik heb wel mijn PR gereden van het weekend.” Hij werd 21ste. ,,Ik heb een sprong gemaakt en ik ga met een goed en trots gevoel mij voorbereiden op de komende race in Duitsland op het Schleizer Dreieck op 22, 23 en 24 juli.”

advertentie
advertentie