Afbeelding
Mariska Grob

Motorcoureur Minnen terug op het podium

14 september 2020 om 20:20 Overig

HARSKAMP Motorcoureur Henk Minnen uit Harskamp is in de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125 cc, zaterdag in Staphorst, tweede en vijfde geworden. Het leverde hem een derde plaats op in de daguitslag.

De aanloop naar de wedstrijd in Staphorst werd gekenmerkt door technisch malheur, ook de reden van een teleurstellende vierde wedstrijd onlangs in Veldhoven. ,,Afgelopen donderdag kwam dan eindelijk de nieuwe cilinder binnen en konden we de schade repareren. Uiteindelijk was alles vrijdagnacht rond 02.00 uur klaar en konden we zaterdagochtend richting Staphorst.” 

KWALIFICATIE Daar stond de kwalificatie eigenlijk volledig in het teken van de techniek. ,,De eerste kwalificatie heb ik rustig opgebouwd en ben ik vooral met het motorische gedeelte bezig geweest, om te kijken of alles in orde was”, aldus Minnen die de derde tijd noteerde. 

,,Het plan in de tweede kwalificatie was om gelijk een snelle rondetijd neer te zetten om zo uit de drukte te blijven. Dit lukte helaas niet omdat het dashboard uit ging. Ik besloot naar de pits terug te gaan. Daar hebben we het snel gerepareerd en toen kon ik nog een snelle ronde neerzetten, op 0,3 seconden van de pole.” Het leverde hem de derde startplaats op.

RACES Vlak voor de start van de eerste race begon het te regenen. ,,We hadden enkel de tijd om een voorband te wisselen, dat moest binnen een minuut. Ik had daarna een goede start en reed na twee bochten op de tweede plek. De koploper reed wel op regenbanden zijn tempo lag te hoog voor mij. Zo werd het een eenzame race, met als uitslag een tweede plaats.”

Ook in de tweede race had Minnen een goede start. Hij kwam te zitten in een kopgroep van drie rijders die snel een gat wisten te slaan naar de rest van het veld. ,,Op het moment dat ik wat meer druk wilde zetten om de strijd aan te gaan voor de kop, maakte ik helaas een schakelfout en viel de motor uit. Ik hervatte de race op de zevende plek en wist me terug te knokken naar plek vijf.”

DOMME FOUT En dus had Minnen als daguitslag de derde plaats, iets waar hij niet tevreden mee is. ,,Ik ben zelf niet tevreden met het resultaat, ik had het gevoel dat ik de overwinning op kon eisen in de tweede race, maar door zelf een domme fout te maken mislukte dit. Het positieve is dat we weer terug zijn op het podium, na de teleurstelling in Veldhoven twee weken terug.” 

Over twee weken staat de laatste NK-race op het programma tijdens de Gamma Racing Days in Assen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie