Van links naar rechts (nummer drie) Kylian en Jan Los, in het midden de winnaars Rembrandt Bolweg en Bianca Bolweg en rechts Alwin Arkenbout en Joop Jansen (tweede).
Van links naar rechts (nummer drie) Kylian en Jan Los, in het midden de winnaars Rembrandt Bolweg en Bianca Bolweg en rechts Alwin Arkenbout en Joop Jansen (tweede). Harry Hagen

‘Bolwegjes’ tonen zich de besten bij Petanque Barneveld

Overig

BARNEVELD Bianca en Rembrandt Bolweg hebben zaterdag het TOK-TOK-toernooi in Barneveld gewonnen. Het was de vierde editie van het toernooi en vond volgens de organiserende club Petanque Barneveld plaats onder ‘perfecte omstandigheden’. 

Het toernooi was met 36 teams ‘goedgevuld’. Het team Bianca en Rembrandt Bolweg van PV Bouledozers uit Zwaag was dus de grote winnaar van deze dag.

Petanque Barneveld was met tien teams sterk vertegenwoordigd. Na de drie voorrondes hadden zich team Jan en Kylian Los en Riet van Dijk met Gerrit Methorst zich gekwalificeerd in de A-poule. Team Eef van Beek en Wilfried Hittorf en Johan van ‘t Klooster met Leo Brouwer deden dit in de B-poule.

Team Bolweg moest in de poule gelijk tegen Methorst/Van Dijk. Het was een zeer spannende strijd die alle kanten uit kon gaan. Er werd bijzonder goed geplaatst en geschoten. Er werd uit tactisch oogpunt veel op de uitlijnen gespeeld waardoor er ook wel eens een boule uit het veld raakte. Tot 11-11 was het om te snijden. Riet van Dijk schoot maar één keer mis Bolweg won; 13-11.

Het team Los deed het beter; vader en zoon wonnen van Gard/Farez van Petanque PV Gouda met 13-9 en gingen ook verder in het toernooi. In de halve finale moest het team Bolweg tegen Van Wageningen/Docter van de Gooiers uit Hilversum. Deze partij was minder spectaculair en werd op de grove baan gespeeld. Door het zeer goede schieten van Rembrandt Bolweg werd het 13-3.

FOUTE BESLISSINGEN De andere halve finale van Team Los ging tegen Alwin Arkenbout en Joop Jansen van Les Sabots uit Veenendaal. Het team uit Barneveld was helemaal uit hun doen en maakte foute beslissingen waardoor de tegenstander kon profiteren. Het werd 13-7.

De finale gaf een vertekend beeld. Er werd bijzonder goed gespeeld door beide partijen al zou de uitslag dat niet zeggen. Het werkte elke keer tegen voor het team uit Veenendaal. Als de but eens werd meegenomen of geschoten, kwam het bij de tegenstander terecht waardoor zij met 13-5 verloren. Het team Bolweg had over de hele dag bewezen goed te kunnen spelen en was daardoor ook de terechte winnaar.

De kleine finale werd gewonnen door team Los.

advertentie
advertentie