Martijn van Hal, de winnaar van het Patrijzenhof Darts Toernooi.
Martijn van Hal, de winnaar van het Patrijzenhof Darts Toernooi. Eigen foto.

Barneveldse darter Martijn van Hal terug op de troon

14 maart 2022 om 09:13 Overig

BARNEVELD Met ongekend vertoon van macht heeft darter Martijn van Hal het Patrijzenhof Darts Toernooi 2022 gewonnen. De Barnevelder bereikte vol overtuiging de finale en daarin liet hij Enri van Roekel vrij kansloos; 5-2. ,,Eindelijk weer winst”, zo liet de oud-winnaar van de editie van 2018 weten.

Er waren weer 96 darters op komen dagen voor het dartstoernooi, dat de eerste acht edities beleefde in ‘t Hoefslag. Nu was dorpshuis De Essenburcht in Kootwijkerbroek het decor voor deze sportieve strijd die vorig jaar geen doorgang kon vinden wegens corona. 

DE STERKSTE Van Hal was dus eerder de sterkste vier jaar geleden en haalde in 2019 de finale die hij verloor van Daniel Lijnsvelt. Een jaar nadien verloor Van Hal (oud-voorzitter van voetbalvereniging Barneveld) van Wietze Boersma. Uitgerekend deze opponenten kwam hij ook deze editie tegen. ,,In de kwartfinale won ik van Daniel, in de tweede ronde van Wietze. Ja, daar kreeg ik natuurlijk wel het nodige vertrouwen van. Ik moet sowieso zeggen dat het toernooi dit jaar sterk bezet was. Er waren zo’n 24 nieuwe spelers bij en die konden het vrij goed moet ik zeggen.” 

KLASSE Van Hal toonde echter zijn klasse gedurende alle elf partijen. ,,Natuurlijk zat het soms ook mee, maar ik gooide over het algemeen prima. Ik heb niet voor niets het hoogste aantal 180’ers, in totaal zeven.” Had hij verwacht dit jaar de titel te grijpen? ,,Eigenlijk niet, want ik heb de laatste jaren, uiteraard door corona, niet heel veel serieus gegooid. Onze competitie met de Barneveldse club Black Bull, is ook pas drie weken geleden begonnen. Maar goed, de concentratie was er sinds vanmiddag 12.00 uur en duurde tot aan nu (omstreeks half tien, JJ). Heerlijk om dit mooiste toernooi uit de regio weer te winnen.”

In de finale was het dus tegen Enri van Roekel (ook een oud-winnaar) te doen. Hoe kijkt Van Hal terug op de eindstrijd? ,,Ik begon goed, maar Enri kwam prima terug en ik ging minder gooien. Gelukkig herstelde ik en met name in de laatste leg ging het weer uitstekend, ook weer met een 180’er. Ik heb veel weerstand gehad dit toernooi en daarom smaakt deze winst des te zoeter.”

TEVREDEN Namens de organisatie kijkt Berend Bakker terug. ,,We kunnen tevreden zijn over deze eerste editie in De Essenburcht. Misschien dat de publieke belangstelling ietsje minder was, maar vooral overdag was het hier goed druk. We zijn verder blij met het aantal deelnemers. Er zijn op de dag van het toernooi, vandaag dus, geen afmeldingen geweest én we hebben maar liefst 24 nieuwe deelnemers mogen verwelkomen. Wat ons betreft komen we hier volgend jaar weer samen voor dit toernooi.”

Jurre Jochemsen

Eddy Jesse in actie tijdens deze eerste editie in De Essenburcht.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie