De organisatie van het Patrijzenhof Darttoernooi, met titelverdediger Wietze Boersma. Achter van links naar rechts: Paul Brands, Erwin Huizinga, Jurgen Looije, Gerben van 't Land, Wietze Boersma, Frans van Laar en Marijn Bouw. Voor van links naar rechts: Richard Berkhof, Lise van 't Land en Berend Bakker.
De organisatie van het Patrijzenhof Darttoernooi, met titelverdediger Wietze Boersma. Achter van links naar rechts: Paul Brands, Erwin Huizinga, Jurgen Looije, Gerben van 't Land, Wietze Boersma, Frans van Laar en Marijn Bouw. Voor van links naar rechts: Richard Berkhof, Lise van 't Land en Berend Bakker. VINCENT KOK

Patrijzenhof-toernooi dit jaar in Essenburcht

4 maart 2022 om 12:37 Overig

KOOTWIJKERBROEK ,,Het is nog een beetje onwerkelijk dat we weer als vanouds een darttoernooi kunnen organiseren”, zegt Gerben van ’t Land, hoofdorganisator van het Patrijzenhof Darttoernooi. Zaterdag 12 maart wordt het toernooi voor de negende keer gehouden, voor het eerst in De Essenburcht in Kootwijkerbroek.



Nadat het toernooi vorig jaar niet door kon gaan, zit het onwerkelijke niet alleen in de weggevallen coronaregels. De organisatie was eind vorig jaar druk bezig te bedenken hoe het zeer populaire evenement dit jaar wel doorgang zou kunnen vinden, toen bleek dat de vaste locatie tegen die tijd niet meer zou bestaan. Editie twee tot en met acht van het Patrijzenhof Darttoernooi werd bij Hoefslag Barneveld gehouden, maar dat is per januari 2022 gesloten.


LOGISCHE OPTIE ,,Dat bericht kwam heel onverwacht”, zegt Van ‘t Land. ,,Zeker omdat we er op dat moment nog vanuit gingen dat het toernooi in januari gehouden zou kunnen worden. Het Patrijzenhof Darttoernooi bij Hoefslag Barneveld was een begrip in de regio en ik ben Herman Blokland dan ook dankbaar voor de jarenlange goede samenwerking.”
Het driekoppige bestuur van de Patrijzenhofdarters kwam snel bij elkaar om een oplossing te zoeken. ,,Na een paar minuten wisten we al dat De Essenburcht de meest logische optie was. Vervolgens hebben we goede gesprekken in Kootwijkerbroek gevoerd, waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat we weer een mooi toernooi kunnen neerzetten.”

VERTROUWEN Dat de deelnemers dat vertrouwen ook hebben, blijkt uit de inschrijvingen voor de editie van 2023. ,,De meeste mensen die nu meedoen hebben zich, zodra het kon, al ingeschreven voor volgend jaar, inclusief de zeventien debutanten die we dit jaar verwelkomen. Dat zegt veel over de naam die het toernooi in de regio heeft. Iedereen weet dat je er snel bij moet zijn, wil je niet op de reservelijst terechtkomen.”

Buiten de locatie is aan het toernooi niet veel veranderd. Ook dit jaar strijden 96 darters om de felbegeerde hoofdprijs. De voorgaande acht toernooien kenden zes verschillende winnaars. Nadat Dennis Bravenboer in 2016 voor de derde keer op rij won, besloot hij niet meer mee te doen. Sindsdien is het razend spannend en tilt steeds iemand anders de wisselbeker omhoog. Dit jaar gaat Wietze Boersma er alles aan doen zijn titel van twee jaar geleden te verdedigen.

Het Patrijzenhof Darttoernooi begint zaterdag 12 maart om 12.00 uur in De Essenburcht, Schoonbeekhof 1 in Kootwijkerbroek. Er zijn prijzen voor de finalisten van de winnaars- en verliezersronde, de hoogste uitgooi, de meeste 180’s en de beste vrouwelijke deelnemer. Om laatstgenoemde prijs wordt door vier vrouwen gestreden.

PUBLIEK Doordat de coronamaatregelen zijn opgeheven, is het toernooi vrij toegankelijk voor publiek. ,,Ik merk dat iedereen toe is aan iets leuks, dus ik hoop dat veel mensen De Essenburcht zaterdag weten te vinden”, aldus Gerben van ‘t Land.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie