Afbeelding
Rallymaniacs

Van Wikselaar heeft finish nu echt in zicht

13 januari 2022 om 13:22 Overig

De voorlaatste special in Saoedi-Arabië begon voor de 26-jarige Harskamper met een kleine tegenslag. ,,De monteurs ontdekten na de etappe van woensdag dat het motorblok beschadigd was.’’ Om geen risico’s te nemen werd uit voorzorg een nieuw blok in de KTM gehangen. Voor Van Wikselaar betekende dat een extra straftijd van een kwartier. Maar dat weegt niet op tegen het risico (uitvallen op de voorlaatste dag) dat hij had gelopen om met het oude blok verder te rijden.

MOOIE DAG Wiljan van wikselaar herstelde zich woensdag van een paar slechte dagen. Wat volgde was een van zijn mooiste dagen in deze Dakar Rally en een strakke rit die bijna beloond werd met een notering rond de top veertig. Van Wikselaar kampte in de eerste week van de Dakar Rally met een ontstoken pees in zijn pols en ging enkele dagen geleden hard onderuit. De Dakar-debutant uit Harskamp liet woensdag de ellende achter zich en mag zich nu opmaken voor de finish in Jeddah. De felbegeerde medaille lijkt op weg naar Harskamp.
,,Ik zat er woensdagmorgen best wel een beetje doorheen op de verbinding, ik was er klaar mee dat ik steeds van die kleine dingetjes had”, verklaarde Van Wikselaar. ,,Ik wilde er echt weer voor gaan zitten om eens een goede dag te rijden, ik kon de roadbooks goed lezen en had amper last van mijn pols. Het voelde super. Ik moest van de 69ste plek starten, maar ik kwam weer op de plek waar ik thuishoor en misschien zelfs wel iets ervoor”, vervolgde hij. ,,Ik heb geen gekke dingen meegemaakt, de motor voelde goed. De monteurs hadden nog een aanpassing gedaan over de vering gedaan en dat maakte een groot verschil. Het pakte heel goed uit en ik kon met veel minder moeite veel harder rijden.”
De laatste etappe brengt de rijders vrijdag van Bisha naar Jeddah. De klassementsproef gaat over 164 kilometer.

BISHA Wiljan van Wikselaar is hard op weg om zijn grote doel, de finish in de Dakar Rally, te halen. Vanochtend sloot de motorrijder de elfde etappe af als 48e. Er is nog één etappe te gaan. De slotrit naar Jeddah is echter normaal gesproken niet meer dan een formaliteit.

advertentie
advertentie