Jarin Bruinekreeft met de bokaal.
Jarin Bruinekreeft met de bokaal. KNKV

Voorthuizense korfballer Jarin Bruinekreeft pakt EK-titel in Spanje

Korfbal

TERRASSA/VOORTHUIZEN Jarin Bruinekreeft heeft met Talent TeamNL het EK onder 21 jaar gewonnen. De korfballer (20) uit Voorthuizen had zaterdag in de met 18-17 gewonnen finale tegen België een basisplaats.


Het toernooi vond plaats in het Spaanse Terrassa, vlak bij Barcelona. De poulewedstrijden werden eenvoudig gewonnen van Hongarije (40-5), Catalonië (10-31), Portugal (37-1) en Duitsland (25-9). Bruinekreeft stond tegen Catalonië en Duitsland in de basis en mocht tegen Portugal acht minuten invallen. In totaal scoorde hij tien keer. „Het is een ander niveau, je hebt op elk vlak heel veel over waardoor je als team heel veel doelpunten kunt maken. Alle zeven heren kregen ongeveer evenveel speeltijd.”

VANAF HET BEGIN De verwachte eindstrijd was tegen België, dat ook vier keer ruim had gewonnen. Bruinekreeft mocht vanaf het begin spelen en dat was vooraf ook zijn doel. „Het spelniveau van de jongens ligt dicht bij elkaar en het was maar net welk speltype de trainer wilde spelen en welke combinaties hij wil gebruiken. Ik ben een aanvaller en ik speelde naast Jimmy Swikker, ook een spits.” De speler van De Meeuwen scoorde voor rust drie keer, maar ging er bij 9-7 uit voor Sydney Schol. „De trainer had een rebounder nodig en ik had in de eerste helft ook een lichte knieblessure opgelopen.”

Vanaf de kant zag hij dat Oranje vier goals voor kwam. „Ik dacht dat het een gewonnen pot was, maar België schoot alles raak, waardoor het alsnog spannend werd. Dat is leuker dan wanneer je heel dik wint. België wordt steeds beter.”

GOED GEVOEL Bruinekreeft kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste officiële toernooi. „We trainen vaak op Papendal en dit is waar je het voor doet: ik was blij dat ik in de finale mocht starten, dat was een mooie ervaring om mee te nemen.”

De Voorthuizenaar mag in principe nog één jaar door bij Talent TeamNL, dat nu gaat trainen voor het volgende toernooi: de Korfbal Challenge eind december.

advertentie
advertentie