(Archieffoto Revival)
(Archieffoto Revival) Erik van 't Land

Revival kansloos onderuit tegen koploper Oranje Zwart

24 april 2022 om 00:32 Korfbal

TERSCHUUR Revival is het tweede deel van de veldcompetitie met een 16-23 nederlaag tegen titelkandidaat Oranje Zwart begonnen. Een week na de gewonnen tweekamp tegen DWS ter afsluiting van de zaalcompetitie hervatte Revival op Sportpark Overbeek alweer de veldcompetitie. Met Oranje Zwart trof het team van trainer Albert Kuijsten direct de koploper van poule 2D, terwijl Revival als puntloze hekkensluiter nog zes duels heeft om degradatie te voorkomen.

Revival begon zonder de geblesseerde Eltjo Lozeman en de grieperige Laura Ringeling uitstekend aan de wedstrijd en stond na het eerste kwart op een 6-3 voorsprong. Het lukte Revival echter niet om het hoge niveau vast te houden en de bezoekers uit Zwolle namen nog voor rust het initiatief met een sterke serie over, waardoor het halverwege 8-12 stond. Dankzij drie punten op rij kwam de thuisploeg na rust weer terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk kwam het kwaliteitsverschil in de score duidelijk tot uiting: 16-23. Aan de kant van Revival speelde Matthijs de Wit een sterke wedstrijd.

Trainer Albert Kuijsten: “Het was best lastig om een week na de ontknoping in de zaal alweer op het veld in competitieverband uit te komen. Een aantal spelers had nog wel last van die overgang, maar verder was het eigenlijk best leuk. Wij speelden helemaal geen slechte wedstrijd, maar Oranje Zwart was gewoon beter. Zij hebben meer spelers die makkelijk scoren en zijn een fase verder.”

Pas over drie weken staat met de uitwedstrijd tegen EKC Nääs in Enschede de volgende competitiewedstrijd op het programma voor Revival.

Doelpuntenmakers Revival: Matthijs de Wit 6, Bas Ringeling 3, Amber Davelaar 2, Ilse van ’t Bosch 1, Fred Lozeman 1, Bertine van de Mheen 1, Laura Ringeling 1 en Yuki Spanjer 1.