Revival - Rood Wit
Revival - Rood Wit Bram van den Heuvel

Revival speelt goed maar verliest wel

12 maart 2022 om 21:27 Korfbal

TERSCHUUR- Een zeer verdienstelijk spelend Revival is er niet in geslaagd om tegen koploper Rood-Wit het gewenste bonuspunt te scoren. Door de 14-21 nederlaag strijdt de formatie van trainer Albert Kuijsten met Duko om de derde plek en rechtstreekse handhaving in de tweede klasse.

In de Barneveldse Veluwehal leek Revival al snel een kansloze wedstrijd te spelen, na elf minuten stonden de bezoekers uit Wezep al op een 1-7 voorsprong. Met de 22-13 zege voor titelfavoriet Rood-Wit van het laatste onderlinge treffen in het achterhoofd een doemscenario voor Revival. Mede door een geslaagde tactische ingreep in de vorm van een vakwissel van twee dames begon Revival echter steeds beter te spelen en kwam het vlak voor rust zelfs terug tot 7-9. De opleving leek van korte duur, want via een 7-11 ruststand stond het al snel in het tweede bedrijf 8-16 voor Rood-Wit. De korfballers uit Terschuur toonde echter voor de tweede maal veerkracht waardoor de schade met de uiteindelijke 14-21 eindstand beperkt bleef en Revival toch met een goed gevoel op de verloren wedstrijd kan terug kijken.

Ondanks de nederlaag was trainer Kuijsten niet ontevreden: “Rood-Wit is echt by far de beste ploeg in de competitie. Maar wij hebben onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, scoren was echt het manco. We hebben veel opgelegde kansen gemist. In vergelijking met het vorige duel tegen Rood-Wit hebben we ons niveau behoorlijk verbeterd, zeker verdedigend. Hun beste schutter vroeg zelfs om een wissel omdat hij, mede door het verdedigende werk van Eltjo Lozeman, niet lekker in de wedstrijd kwam”.

Met zes doelpunten was clubtopscorer Matthijs de Wit aanvallend een positieve uitschieter, niet voor de eerste keer dit seizoen. Kuijsten: “Matthijs maakt slim gebruik van zijn snelheid en heeft zijn rendement ten opzichte van vorige jaren behoorlijk verbeterd. Hij ontwikkelt zich zeker heel positief, al had hij vandaag in het begin van de wedstrijd zijn strafworp wel mogen maken”. In de poulefase van de zaalcompetitie speelt Revival nog twee duels: thuis tegen Reehorst’45 en op 26 maart in Duiven de beslissende wedstrijd tegen directe concurrent Duko.

Doelpuntenmakers Revival: Matthijs de Wit 6, Fred Lozeman 3, Bas Ringeling 1, Simone Overeem 1, Laura Ringeling 1, Yuki Spanjer 1, Eltjo Lozeman 1.

advertentie
advertentie
advertentie