(archieffoto Revival-Devinco)
(archieffoto Revival-Devinco) Bram van den Heuvel

Revival dichtbij eerste punt

24 oktober 2021 om 12:16 Korfbal

TERSCHUUR- Ondanks de beste helft van het seizoen is Revival er tegen Elburg niet in geslaagd de eerste punten in de competitie te veroveren. Op Sportpark Overbeek verloor Revival na een spannende slotfase nipt met 15-16 van de directe concurrent.

Na de blamerende nederlaag in Delden tegen laagvlieger Zwart Wit vocht Revival zaterdag tegen Elburg min of meer voor de laatste kans om de aansluiting met een veilige zesde plek niet te verliezen. In de eerste helft werd duidelijk waarom de formatie van trainer Albert Kuijsten hekkensluiter is. Uit 51 doelpogingen werd slechts driemaal gescoord. Omdat Revival verdedigend ook te weinig bracht was de 3-8 ruststand een logisch gevolg. Onder impuls van invaller Maaike van Veldhuizen en de sterk spelende Ilse van ’t Bosch liet Revival in de tweede helft een heel ander gezicht zien. De thuisploeg werd dominant, bleef langer in balbezit, won rebounds en scoorde vooral vaker. De inhaalrace bracht Revival terug tot 15-16 waarna er in de slotfase drie goede kansen waren op de gelijkmaker en de verdiende beloning. Ondanks de zevende nederlaag op rij zag trainer Kuijsten lichtpuntjes: ,,Je koopt er niets voor, maar de tweede helft was het beste deel van het seizoen. Dit is zoals we zouden moeten spelen, ook doeltreffend. Al staan er vandaag maar vier spelers op het scoreformulier, in de breedte scoren we te weinig”.

Mede omdat Revival vorig seizoen vier van de zes wedstrijden won, waren de verwachtingen voor het seizoen hooggespannen. Door een gebrek aan fitheid, blessures bij sterkhouders en een zwaar programma bij de competitiestart kende de ploeg uit Terschuur een moeizaam begin. Langzamerhand werd de stijgende lijn ingezet, al leverde dit nog geen punten op. Trainer Kuijsten: ,, De nederlaag van vorige week was een dieptepunt. Dit verlies tegen Elburg geeft energie en biedt wel perspectief. Het is duidelijk dat we een lastige uitgangspositie hebben met een achterstand van vijf punten op een veilige plek. Het is echter niet zo dat we kwalitatief veel minder zijn dan een groot deel van de tegenstanders. Wij hebben het tot nu toe niet goed genoeg gedaan en er is absoluut veel winst te halen voor mij en mijn ploeg. Zeker wanneer Wilko Jansen en Laura Ringeling terugkomen van blessures hebben we in de breedte meer mogelijkheden en gaan we echt nog wel punten halen”.

Revival speelt zaterdag in Deventer tegen Devinco voor de laatste keer dit jaar op het veld.

Doelpuntenmakers Revival: Maaike van Veldhuizen 4, Eltjo Lozeman 4, Ilse van ’t Bosch 4 en Matthijs de Wit 3.