(Archieffoto VVOP - Terschuurse Boys)
(Archieffoto VVOP - Terschuurse Boys) Bram van den Heuvel

Eerste overwinning Terschuurse Boys

30 oktober 2021 om 22:28 Voetbal

TERSCHUUR- Op de zesde speeldag heeft Terschuurse Boys de eerste overwinning van het seizoen behaald. Vooral dankzij een uitstekende eerste helft werd subtopper ONA’53 met 3-1 verslagen. Door de zege stijgt Terschuurse Boys naar de twaalfde positie en is de aansluiting met de onderkant van de middenmoot gevonden.

Op het eigen Sportpark Overbeek keerde aanvoerder Peter Overeem terug in de basisopstelling van trainer Willem van ’t Land en kende Terschuurse Boys een prima start. Binnen twintig minuten stond de thuisclub op een riante 2-0 voorsprong dankzij mooie doelpunten van Gydo Vos en Gino Kamphorst. Vlak voor rust scoorde Kamphorst uit de rebound zijn tweede goal en was de wedstrijd min of meer beslist. De bezoekers uit Wageningen wisten alleen tien minuten voor tijd nog een tegentreffer te scoren: 3-1. Tegenvaller voor Terschuurse Boys was de nieuwe blessure van Overeem die halverwege de tweede helft uitviel.

Trainer Willem van ’t Land was content met de zege: ,,Heerlijk dat we weer gewonnen hebben, het werd ook wel tijd. Wij zijn keihard blijven werken en hebben voor de wedstrijd een aantal omzettingen gedaan die gelukkig goed hebben uitgepakt. Zo kreeg Milan van Veldhuizen een aanvallendere rol aan de rechterkant en hebben we Gino Kamphorst als aanvallende middenvelder geposteerd zodat hij met zijn loopvermogen belangrijk kon zijn. In combinatie met de terugkeer van Peter Overeem leverde dat een hele goede eerste helft op. Na rust werd het wat rommeliger. We gebruikte de ruimte voorin niet goed en waren achterin kwetsbaar. Maar deze overwinning hadden we echt nodig”.

Zaterdag speelt Terschuurse Boys in en tegen Hoevelaken.