Fietspadenplan Troelstralaan Barneveld aangehouden

26 februari 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Het plan voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Mr. Troelstralaan in Barneveld is, vanwege extra informatie, aangehouden. Dat meldde raadslid Hilhardt Brul (Pro'98) dinsdagavond tijdens de raadsvergadering namens de twee iniatiefnemers van het plan: Pro'98 en VVD. Als reden daarvoor gaf Brul de publicatie van een recent rapport van kenniscentrum CROW Fietsberaad over de toepassing van fiets- en suggestiestroken. ,,Dit rapport, dat een dag ná de commissievergadering verscheen en nu net in ons bezit is, heeft een duidelijke relatie met ons plan. Daar willen we ons eerst over buigen."

Daarnaast geeft de aanhouding volgens Brul aanwonenden de gelegenheid in een komende commissievergadering hun toelichting te geven op de plannen voor de Troelstralaan.

Wat mogelijk meespeelt, maar door Brul niet als afweging benoemd werd, is een motie van de vier andere partijen die dinsdagmiddag al voorbereid en verspreid was. In die motie, die dus niet behandeld is, stellen ChristenUnie, SGP, CDA en Burger Initiatief het college voor om, in plaats van het initiatiefvoorstel, een voorstel uit te werken voor verbreding en verbetering van de fietssuggestiestroken. Vorig jaar al stelde wethouder Hans van Daalen dat aanpak van de suggestiestroken door verbreding en beter asfalt op deze plek zo'n 40.000 euro gaat kosten. Het plan van Pro'98 en VVD voor vrijliggende fietspaden behelst een investering van ongeveer 800.000 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie