Afbeelding
Archieffoto ANP

In Spanje gepakte verdachte ‘vergismoord’ Djordy al in Nederland

17 juni 2021 om 17:07 Misdaad

BARNEVELD/AMSTERDAM (ANP) De 40-jarige man die op 23 mei in het Spaanse Marbella is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ‘vergismoord’ op de uit Barneveld afkomstige dj Djordy Latumahina, zit al in een Nederlandse cel. Dat zegt het Openbaar Ministerie in Amsterdam desgevraagd.

Volgens het OM is de verdachte anderhalve week geleden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn bewaring voor twee weken heeft bevolen. Op 21 juni buigt de raadkamer van de rechtbank zich over de voortzetting van het voorarrest van de man. De verdachte zit in beperkingen, waardoor justitie inhoudelijk verder niet op de zaak kan ingaan.

De 31-jarige Latumahina werd op 8 oktober 2016 doodgeschoten in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Zijn vriendin raakte ernstig gewond, hun tweejarige dochtertje bleef ongedeerd. Volgens justitie hebben de verdachten zich in hun doelwit vergist. De bedoeling was een crimineel uit de weg te ruimen.

De arrestatie van de verdachte in Spanje is onder meer het gevolg van informatie die naar voren is gekomen uit gekraakte cryptotelefoons. De man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het uitlokken van de voorbereiding van een moordaanslag in Berlijn in 2015 op ‘topcrimineel’ Naoufal ‘Noffel’ F. en deelname aan een criminele organisatie.

In de zaak-Latumahina zijn eerder al zeven mannen aangehouden. Van hen zijn vier door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen tot dertig jaar. De zaak tegen de verdachte die tot dertig jaar was veroordeeld, is inmiddels onherroepelijk. De overige zaken lopen nog in hoger beroep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie