ZilverFitness is nieuw in Barneveld.
ZilverFitness is nieuw in Barneveld. Zilverfitness

ZilverFitness nieuw in Barneveld: 55-plussers trainen in kleine groepen

14 september 2023 om 14:54 Zakelijk

BARNEVELD ZilverFitness, een sportprogramma speciaal voor 55 plussers, opent nu ook in Barneveld. Maandag 2 en vrijdag 6 oktober is er een gratis startbijeenkomst met uitleg en proefles van 10.00 – 12.00 uur. Je kunt je inschrijven via www.zilverfitness.nl.

Deelnemers aan het programma worden in kleine groepen begeleid door ervaren vaste coaches en nemen deel zonder contract waar je lang aan vast zit. De functionele trainingen bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen. ZilverFitness heeft 23 locaties in Nederland. De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de eind 50 en eind 70. De lessen zijn vooralsnog op ma-di-do-vr van 10.00-11.00 uur.

SPIERMASSA NEEMT AF Ben-Anne (56) van ZilverFitness vertelt: ,,Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.” Volgens neurowetenschapper Erik Scherder houden beweging en krachttraining je afweersysteem op peil. Het houdt je lijf in conditie en verkleint het risico op ernstige gevolgen van o.a. corona. De kans op dementie lijkt af te nemen. Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen.

TRAINEN IN KLEINE GROEPEN Je traint in kleine groepen, altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur. Ben-Anne: “Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden.”

Kijk op www.zilverfitness.nl voor het filmpje en schrijf je in voor de gratis startbijeenkomst op maandag 2 of vrijdag 6 oktober. Een gratis proefles op een andere datum is ook mogelijk. Liever telefonisch? Bel 030-752 35 48. Adres: Anthonie Fokkerstraat 65A in Barneveld. In de sportschool van Reflection CrossFit Barneveld, op bedrijventerrein De Briellaerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie