Anja Stolte zoekt een opvolger voor haar succesvolle Frieterie.
Anja Stolte zoekt een opvolger voor haar succesvolle Frieterie. Pauw Media

Anja Stolte wil na 55 jaar meer rust en zoekt opvolger voor Frieterie

16 maart 2023 om 12:28 Zakelijk

BARNEVELD Ze gaat nog elke dag met veel plezier naar haar werk. Toch zoekt Anja Stolte een opvolger voor haar succesvolle Frieterie aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld. ,,Na 55 jaar in de horeca is het nu tijd om te stoppen.”

Kwaliteit en ambachtelijkheid: Anja Stolte staat erom bekend met haar Frieterie De Nieuwe Rotonde. ,,Een frieterie is geen snackbar”, verduidelijkt de Barneveldse nog maar eens. ,,Alles wordt met de hand gemaakt, ook de sauzen.” De friet wordt ‘s ochtends vers gesneden, de milkshakes gemaakt waar je bij staat en de runder-, kaas- en vegetarische kroketten zijn niet standaard, maar komen uit de koker van Anja. ,,Mensen komen er speciaal voor terug.” 

VASTE KLANTEN

Vóór de coronacrisis runde Anja al ruim vijftien jaar broodjeszaak De Nieuwe Rotonde op dezelfde locatie. ,,Toen niemand meer binnen mocht zitten vanwege het virus, moest ik iets nieuws bedenken. Zo kwam ik op het idee voor de Frieterie.” Haar nieuwe zaak was vanaf het begin succesvol: ,,Iedereen was meteen heel enthousiast. Net als met de broodjeszaak, heb ik ook nu weer veel vaste klanten.” 

,,Ik ben geboren voor dit vak, ik houd ervan om mensen te verwennen”, vervolgt ze. ,,Maar de laatste jaren ben ik helaas veel vrienden en kennissen verloren en dat heeft me aan het denken gezet. Ik heb altijd alleen maar gewerkt.” Zo runde Anja samen met haar man Harry Café De Zwaan in Barneveld, voordat ze de broodjeszaak opende. ,,We werkten zeven dagen in de week. Dat deed ik met veel plezier, maar ik heb nooit tijd voor mezelf genomen.” 

OPVOLGER 

Na ruim vijftig jaar in de horeca te hebben gewerkt, vindt Anja het nu mooi geweest. Al wil ze liever niet stoppen voordat ze een opvolger heeft gevonden. ,,Dit is wat mij betreft het mooiste plekje van Barneveld, echt een A-locatie. Ik zou het enorm zonde vinden als dit pand leeg komt te staan.” Verder maakt het haar niet uit wat de nieuwe huurder ermee van plan is: ,,Als het maar iemand is met een ondernemersgeest, die bijvoorbeeld altijd al een eigen bedrijfje wilde. Als je bereid bent om te werken, kun je hier een heel leuk zaakje starten. Of dat nou een frieterie is, een broodjeszaak of een winkeltje.” 

Wat Anja straks zelf met haar vrije tijd gaat doen, durft ze nog niet te zeggen. ,,Ik ben geen stilzitter, misschien neem ik alsnog een baantje voor een paar dagen in de week. In elk geval ga ik van mijn kleinkinderen genieten. Verder ben ik er nog niet echt mee bezig; eerst wil ik dit hoofdstuk afsluiten en een goede opvolger vinden.”

Frieterie De Nieuwe Rotonde is gevestigd aan de Jan van Schaffelaarstraat 1, midden in het centrum van Barneveld. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Anja Stolte via frieteriedenieuwerotonde@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie