Christiaan, Lotte en Rochel in de keuken van Oranjerie Lavande.
Christiaan, Lotte en Rochel in de keuken van Oranjerie Lavande.

Restaurant Oranjerie Lavande opent de deuren in Barneveld

Zakelijk

BARNEVELD Geen alledaagse kost, maar een mediterraanse keuken met hoogwaardige streekproducten: dat kunnen gasten vanaf deze week verwachten bij Oranjerie Lavande. Het restaurant achter kasteel De Schaffelaar opent vandaag de deuren, met aan het roer de nieuwe uitbaters Annette Marneef en Patricia Schols. ,,We willen elke gast een perfecte avond bezorgen.” 

Brood en gebak van Bakker Piet uit Elspeet, kalfsvlees uit de Proefstallen van de Gebroeders Van Beek uit Barneveld, een oud-Hollands advocaatje van de Lankerenhof uit Voorthuizen en wild afkomstig van de Veluwe - zelfs van het Schaffelaarsebos. ,,Slechts enkele voorbeelden van de streekproducten die bij Oranjerie Lavande geserveerd worden. Net als ons vorige restaurant, ‘t Zuiderbosch in Voorthuizen, is ook de Oranjerie een ‘proeftuin’ van Gelderse streekproducten”, zegt Hans Miedema namens de nieuwe uitbaters. ,,Zo houden we niet alleen onze ecologische voetafdruk klein, maar zijn we ook verzekerd van een hoge kwaliteit.”

TOEGANKELIJK Naast kwaliteit staat ook gastvrijheid bij Oranjerie Lavande hoog in het vaandel. ,,We hebben veel plezier in ons werk en dat stralen we ook uit naar onze gasten. Daarnaast vinden we het belangrijk om toegankelijk te zijn.” Dat realiseert het restaurant onder meer dankzij de betaalbare prijzen. Ook staan er - naast vis- en vleesgerechten - vegetarische- en vegan gerechten op het menu. ,,Onze leerlingkok Lotte maakt de mooiste plantaardige creaties, die bij ‘t Zuiderbosch al tot verschillende prijzen hebben geleid. Dat allemaal onder leiding van chefkok Christiaan Veenstra, ook partner in het restaurant.”

Vanaf vandaag kunnen gasten op donderdag tot en met zondag terecht bij het restaurant voor een lunch of diner. ,,We zijn een echt lunch- en dinerrestaurant en op zaterdag of zondag kan - enkele dagen van tevoren - ook een High Tea worden geboekt.” De reserveringen stroomden de afgelopen weken al binnen: ,,We worden hartverwarmend ontvangen door de Barnevelders en zijn daar erg dankbaar voor.” De hoeveelheid aanvragen is zelfs zo groot dat de keuken ruimte heeft voor twee nieuwe werknemers. ,,Wie op zoek is naar een leuke werkplek die ook nog bovengemiddeld betaalt, kan zich bij ons melden.”

WILDMENU Wie dit weekend nog bij Oranjerie Lavande wil dineren, moet snel zijn: er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar. ,,Gasten die de eerste twee weken bij ons dineren staat een leuke verrassing te wachten.” Liever rond de kerst uit eten bij het restaurant aan de Stationsweg? Dat kan ook: ,,We hebben een speciaal 7-gangen kerstmenu samengesteld en op eerste en tweede kerstdag zijn er nog plekken vrij.”

Restaurant Oranjerie Lavande | Stationsweg 4A Barneveld | www.oranjerielavande.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie