Alberta Vink-Star biedt graag rust en overzicht in een verdrietige periode.
Alberta Vink-Star biedt graag rust en overzicht in een verdrietige periode. Jorik Algra Fotografie
Vakvrouwen

‘Ik bied graag rust en overzicht in een verdrietige periode’

Zakelijk Vakvrouwen

BARNEVELD Betrokken, meedenkend, empathisch, praktisch ingesteld. Dat zijn zomaar wat kenmerken van uitvaartbegeleider Alberta Vink-Star van Infina Uitvaartzorg. Op rustige wijze neemt zij de nabestaanden mee aan de hand. Zij wil echt graag iets betekenen, een luisterend oor zijn op het juiste moment.

Liefdevolle ondersteuning in een moeilijke tijd. Dat is waar Alberta voor gaat, en dat past ook precies bij haar karakter. Jarenlang werkte zij met mensen met een verstandelijke beperking. Dat zorgende, dat moederlijke, het zit er gewoon in bij de nuchtere en vriendelijke Alberta: ,,Een paar jaar geleden volgde ik mijn hart, voltooide de opleiding voor uitvaartbegeleider en startte mijn eigen uitvaartonderneming. Een droom kwam uit.”

VOORTOUW NEMEN Sinds die tijd heeft Alberta al heel wat families en nabestaanden mogen bijstaan. Alberta: ,,Het mooie van dit werk is dat je mensen met verdriet bij kan staan en ontzorgen. Ik maak snel contact, zorg voor vertrouwen. En neem het voortouw. Want er is, zeker in de beginfase, veel te regelen. Als dat eenmaal is gebeurd, hebben mensen ook meer tijd en ruimte voor het rouwen. Dat is belangrijk voor de naasten, want iedereen verwerkt een overlijden op geheel eigen wijze.”

GOUD Alberta streeft ernaar dat het (rouw)proces geleidelijk, praktisch en met overzicht verloopt. Dat merkt Alberta ook aan de reacties en reviews. Iemand schrijft bijvoorbeeld: ‘Met rust en empathie weet zij alles te regelen, bespreekbaar te maken en in goede banen te leiden. Steeds houdt Alberta de vinger aan de pols, is ze er op alle momenten dat je haar nodig hebt, en is de vraagbaak voor de familie. Een rots in de branding in zo’n week. Maar daar bleef het niet bij. Er was nog een nazorgtraject waarin Alberta contact opnam met mijn schoonvader. Gewoon, om even te vragen hoe het nu met hem is. Voor ons was je goud’.

NAZORG Alberta: ,,Dat doet me natuurlijk goed, zulke mooie woorden. Ik vind nazorg inderdaad erg belangrijk. In het jaar na het overlijden heb ik op verschillende momenten contact met de nabestaanden om te vragen hoe het nu gaat. Ook na een jaar zoek ik weer contact.” Op de vraag hoe zij als vrouw dit werk doet, moet ze een beetje glimlachen: ,,Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik denk dat oog hebben voor mensen heel belangrijk is. Even een arm om iemand heen slaan, een onderarm aanraken. Soms is dat precies genoeg.”
Op verzoek en in overleg is Alberta ook spreker op een uitvaart.

Meer weten? Kijk op de website: www.infinauitvaartzorg.nl

Dit artikel is ook te lezen in de bijlage Vakvrouwen

advertentie
advertentie