Vakvrouwen van Eigenstijl Wonen. Van links naar rechts: Wilma van Ginkel, Anne Klok, Gerjanne van Roekel, Danique Beekman en Manon van Ginkel.
Vakvrouwen van Eigenstijl Wonen. Van links naar rechts: Wilma van Ginkel, Anne Klok, Gerjanne van Roekel, Danique Beekman en Manon van Ginkel. Pauw Media
Vakvrouwen

‘Inrichten lastig? Niet met de hulp van deze dames’

Zakelijk Vakvrouwen

BARNEVELD Of je nou komt voor een mooie accessoire, of een compleet nieuw interieur: de dames van Eigenstijl Wonen in Barneveld voorzien iedereen van een goed advies. Op de ruim 1000 vierkante meter is er voor ieder wel wat wils. ,,Wij helpen klanten om keuzes te maken in het uitgebreide aanbod, want veel mensen vinden het inrichten van hun woning best lastig”, vertelt eigenaresse Wilma van Ginkel.

Sommigen kennen Eigenstijl Wonen misschien nog als de Snuffelkelder. Wilma’s schoonouders begonnen deze meubelwinkel in 1980. Een aantal jaar geleden voldeed de Snuffelkelder niet langer. ,,We groeiden letterlijk uit ons jasje. De Snuffelkelder was een bijzaak en ik wilde er graag een hoofdzaak van maken! Daar hoorde een nieuw onderkomen bij en sinds 2020 zitten we dan ook in een groot pand aan de Wattstraat in Barneveld. Nu telt onze woonwinkel drie verdiepingen, hebben we een zeer ruim assortiment en een goed lopende webshop”, vertelt Wilma trots. ,,Ondanks de webshop merken we dat klanten toch vaak nog naar de winkel komen voor een stuk advies.”

STIJLEN COMBINEREN Ook de naastgelegen keukenshowroom van Wilma’s man is gestyld door het team van Eigenstijl Wonen. ,,Het leuke is dat we regelmatig totaaloplossingen verkopen”, vertelt Wilma. ,,Klanten kopen bijvoorbeeld een keuken en daarbij verlichting, een eethoek en/of accessoires van Eigenstijl Wonen. Bij ons vind je alle stijlen, van klassiek tot modern. Juist door al deze stijlen te combineren creëren we een eigen stijl. Er komen hier veel mensen die niet goed weten wat ze willen met hun interieur. Wij begeleiden deze klanten en geven advies op maat. We maken moodboards en halen stalen uit de winkel erbij. Soms komen klanten zelf ook al met een plattegrond of foto’s. Regelmatig komen klanten nog terug om ons te laten zien hoe het geworden is thuis. Daar doe je het voor, toch?”

(Lees verder onder de foto)


LINTJES STRIKKEN Dochter Manon (28) begon op 12-jarige leeftijd al in de woonwinkel te helpen op de zaterdagen. ,,Ik strikte bijvoorbeeld een uur lang lintjes om wat geld te verdienen”, vertelt ze lachend. ,,Maar ik vond het zo leuk dat ik er bleef werken toen ik ouder werd. Ik heb de studie Ruimtelijke Presentatie en Communicatie in Utrecht gevolgd, waarbij ik onder andere geleerd heb over styling en presentatie van producten. Ik liep stage bij een kledingwinkel, maar kwam er al snel achter dat dit niet mijn ding was. Het was eerst niet mijn bedoeling om ook bij Eigenstijl te gaan werken, maar ik ben erin gerold en vind het echt superleuk om bezig te zijn met styling en om klanten interieuradvies te geven. Het ligt zelfs in de planning dat ik de zaak ooit over ga nemen, wie had dat gedacht?”.

LEREN VAN ELKAAR Hoe is het om samen te werken met je moeder? Of met je dochter? ,,Ik had nooit verwacht dat we zo’n goed team zouden zijn”, vertelt Manon. ,,We vullen elkaar goed aan en leren ook van elkaar. Doordat we elkaar zo goed kennen, durven we juist heel eerlijk te zijn tegen elkaar.” Wilma: ,,Mijn man zei: ‘weet waar je aan begint’ toen Manon ook in de winkel zou komen. Maar het gaat eigenlijk hartstikke goed! We hebben gelukkig dezelfde smaak, dat is wel fijn. We vinden het allebei hartstikke leuk om hier te werken. Dat vind ik ook wel belangrijk hoor, dat je er iedere dag weer vol passie tegenaan gaat. Dat je iedere dag blij wordt van je werk!”

Ga voor meer informatie naar www.eigenstijlwonen.nl

Geschreven door Marja Stienstra

Dit artikel is onderdeel van de bijlage Vakvrouwen


Afbeelding
advertentie
advertentie