Het team van Eigenstijl Wonen (met Remco van den Hoek in het midden).
Het team van Eigenstijl Wonen (met Remco van den Hoek in het midden). Nanette de Jong Fotografie

‘Mijn favoriete interieurstijl? Hotel chique’

2 oktober 2021 om 16:40 Wonen

BARNEVELD Hij liep anderhalf jaar geleden spontaan de winkel in Barneveld binnen en voelde zich er meteen thuis. Nu helpt Remco van den Hoek (29) uit Uddel dagelijks klanten aan een stijlvol interieur, als stylist bij Eigenstijl Wonen.

,,Na mijn opleiding Vormgeving en Entertainment heb ik altijd bij interieurzaken gewerkt”, vertelt Remco opgewekt. ,,Het werk als stylist is heel divers, dat vind ik er zo leuk aan. Elke klant is anders en iedereen heeft unieke wensen.” 

Zo hebben sommige klanten een duidelijk beeld van hun interieurstijl, waar anderen juist hopen inspiratie op te doen in de ruime winkel aan de Wattstraat in Barneveld. ,,Door de juiste vragen te stellen, komen we altijd tot een passend - en vaak ook verrassend - totaalconcept. Ik vind het mooi om dat concept vervolgens tot uitvoering te zien komen en nog mooier als tevreden klanten bij ons langskomen met foto’s van het eindresultaat.” 

WARM EN KOUD Een trend waar Remco op dit moment veel klanten een plezier mee doet, is het combineren van ‘warme’ en ‘koude’ materialen. ,,Denk bijvoorbeeld aan materialen als hout, staal en glas gecombineerd met velours en grof geweven stoffen. Een goede balans daarin zorgt voor een warme sfeer in huis.” Perfect voor het najaar, aldus de stylist. ,,Net als natuur- en kopertinten, die komen we nu veel tegen. Daarnaast halen we dit seizoen natuurlijk ook de kaarsen en warme plaids weer tevoorschijn.”

EIGEN TWIST Zelf is Remco voornamelijk fan van de stijl ‘hotel chique’. ,,De stijl van onze winkel pas ik ook graag thuis toe”, vertelt hij. ,,Maar ik geef er wel mijn eigen twist aan, met persoonlijke spullen die ik bijvoorbeeld op reis heb gekocht. Het hoeft geen gelikte showroom uit een magazine te zijn.” 

Omdat de sfeer bij Eigenstijl Wonen zo goed is, voelt de winkel voor Remco ook bijna als een thuis. ,,Eigenstijl Wonen is een echt familiebedrijf waar we allemaal wat voor elkaar over hebben. Je voelt je er heel welkom en dat gevoel straal je ook uit richting de klant.”

Komt u langs bij Eigenstijl Wonen voor vrijblijvend interieuradvies? Wat tips vooraf:
1. Neem een plattegrond van de woning mee.
2. Maak foto’s van de ruimte die u (opnieuw) wilt inrichten of waar u advies over wilt. Zo kan er rekening worden gehouden met hoeken, lichtinval, etc.
3. Doe inspiratie op via een platform als Pinterest, zodat u kunt laten zien wat u mooi vindt.
4. Heeft u al stalen in huis van de vloer of de muur? Neem deze ook mee naar de winkel.

Aangeboden door Eigenstijl Wonen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie