Wilfred Vonk: ,,Het voelt alsof ik op een gloednieuwe fiets rij.”
Wilfred Vonk: ,,Het voelt alsof ik op een gloednieuwe fiets rij.” Pauw Media

Tweewielers pimpen populair in coronatijd. ‘Het voelt alsof ik een nieuwe fiets heb’

14 juni 2021 om 16:45 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Mede door de coronacrisis zijn racefietsen en mountainbikes bijna niet aan te slepen. Ook bij Barneveldse fietsenwinkels zijn wachttijden van een half jaar eerder regel dan uitzondering. Klanten van Het2Wielerhuis in Barneveld bedachten een creatieve oplossing. ,,Het voelt alsof ik een nieuwe fiets heb.”

Tijdens de lockdowns ontdekten steeds meer mensen het (sportieve) fietsen, terwijl de levering door fabrikanten juist een tijd heeft stilgelegen. Het gevolg: een tekort aan fietsen en hogere prijzen. Dat merkte ook Wilfred Vonk (44) toen hij onlangs ,,toe was aan een nieuwe racefiets”. ,,Mijn fiets beviel me na vier jaar nog prima, maar hij had aardig wat onderhoud nodig en ik vond ‘m niet zo mooi meer.”

GLOEDNIEUW Zo kwam Wilfred op het idee om zijn metallic grijze fiets een nieuw kleurtje te geven. Bij Het2Wielerhuis, waar hij zijn fiets gekocht heeft, werd de Barnevelder goed geadviseerd. Nadat ze samen de voor- en nadelen bekeken, hakte Wilfred de knoop door. De speciaalzaak nam het project vervolgens uit handen en zorgde dat zijn racefiets veilig bij de spuiterij aankwam.

Vorige week stond de fiets klaar in Barneveld, voorzien van een ‘British Racing Green’-kleurtje. ,,Er stond ineens een fonkelnieuwe fiets”, zegt Wilfred opgewekt. ,,Het is zo mooi geworden. En dankzij een flinke opknapbeurt ziet hij er niet alleen uit als nieuw, maar voelt het ook alsof ik op een gloednieuwe fiets rij.”

LIEVELINGSKLEUR Ook fietsgids George Thoen (69) uit Zeewolde gaf zijn racefiets onlangs een complete make-over, zij het om een heel andere reden. Nadat zijn vrouw en fietsmaatje Froukje tweeënhalf jaar geleden onverwachts kwam te overlijden, wilde hij zijn fiets onderdompelen in haar lievelingskleur: rood. ,,Eerst wilde ik ook een kleine foto van haar gezicht op het frame laten drukken”, vertelt hij. Maar Janko van Het2Wielerhuis had een beter idee. ,,Op de computer liet hij zijn ontwerp zien: een rode fiets met daarop in het klein de tekst ‘Love of my life’.”

Als hij erover vertelt, schiet George opnieuw vol. ,,Janko dacht heel goed mee en het ontwerp was zo mooi. Binnen een dag was ik er al over uit: dit ging het worden.” Ook het ophalen van zijn gepimpte fiets op 31 maart - ook nog eens de trouwdag van hem en Froukje - was een mooi moment. ,,De dames van Het2Wielerhuis hadden als verrassing zelfs een taart besteld met daarop een afbeelding van mijn rode fiets.”

BIJZONDER Mede door zijn warme band met de medewerkers komt George al zo’n tien jaar bij Het2Wielerhuis, dat hij destijds per toeval online ontdekte. ,,Er was meteen een klik, en die is nooit meer weggegaan. Dit is een bijzondere winkel.”

Ook voor George voelt het dankzij een grondige onderhoudsbeurt, vanbinnen én vanbuiten, alsof hij een compleet nieuwe fiets terug heeft gekregen. ,,En het mooiste: ik heb nu altijd mijn meisje bij me als ik ga fietsen.”

Aangeboden door Het2Wielerhuis

De 'nieuwe' fiets van George Thoen.
advertentie
advertentie
advertentie