Het terrein aan de G. van Schuppenstraat in de wijk Bloemendal waar na de vakantie een grote speelplek komt.
Het terrein aan de G. van Schuppenstraat in de wijk Bloemendal waar na de vakantie een grote speelplek komt. Jan van Uffelen

Na de zomer natuurlijke speelplekken in Barneveldse wijk Bloemendal

21 juli 2023 om 09:24 Wonen

BARNEVELD De nieuwe Barneveldse wijk Bloemendal krijgt drie natuurlijke speelplekken, die samen met kinderen en ouders zijn ontworpen. Na de zomervakantie start de aanleg van de eerste twee speelplekken in fase 1.

,,Bloemendal wordt een nieuwe, duurzame en groene woonwijk aan de rand van Barneveld met zo’n 1.550 woningen’’, meldt de gemeente Barneveld. ,,Bij het ontwerpen van de wijk houden we ook rekening met plekken waar kinderen kunnen spelen. In fase 1 komt aan de G. van Schuppenstraat een grote centrale speelplek met duurzame, natuurlijke speeltoestellen voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Aan de J. van der Woerd-Mollstraat en G. van den Bornstraat komen kleinere speelplekken voor kinderen tot 6 jaar.’’

KINDEREN EN OUDERS Omwonenden konden vorig jaar december een online vragenlijst invullen met hun wensen en ideeën voor de drie speelplekken in de buurt. Daarop kwamen 65 reacties. In januari volgde een schetsmiddag met kinderen en ouders uit de buurt. ,,Met al deze informatie is een definitief ontwerp gemaakt”, aldus Mark Kino, landschapsontwerper van Bloemendal.

DEEL GEMAAID ,,Op het terrein aan de Van Schuppenstraat waar de grote speelplek komt, bloeien op dit moment veel kruiden die bijdragen aan de uitstraling van een biodiverse natuurinclusieve wijk”, vervolgt de landschapsarchitect. ,,Ook alle bloemen die er nu bloeien zijn een bron van stuifmeel en nectar voor vele bijen en andere bestuivers. Toch hebben we onlangs een deel van het veld gemaaid, zodat kinderen daar kunnen spelen en voetballen totdat de definitieve speelplek wordt aangelegd na de zomervakantie. De kleine speelplek aan de J. van der Woerd-Mollstraat kan dan ook meteen kan worden aangelegd, omdat die locatie nu vrij is van opslag en bouwhekken.”

Het terrein aan de G. van Schuppenstraat in Bloemendal waar na de vakantie een grote speelplek komt.
Ontwerp van de grote speelplek aan de G. van Schuppenstraat in Bloemendal.
Plattegrond met de locatie van speelplekken in Bloemendal fase 1.
advertentie
advertentie