Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Grasveld Churchillstraat Barneveld herstelt snel na verhuizing vluchtelingenwoningen

Wonen

BARNEVELD Het grasveld aan de Churchillstraat in Barneveld waar tot voor kort nog de semipermanente woningen voor vluchtelingen stonden, begint alweer groen te kleuren. Dat is op deze dronefoto van bovenaf goed te zien. Over niet al te lange tijd moet het terrein weer volledig hersteld zijn in oude staat.

De vluchtelingenwoningen die in 2016 op het terrein tussen de Churchillstraat en de Lijsterhof werden geplaatst, zijn recent verhuisd naar nieuwbouwwijk Bloemendal. Daar hebben alle 22 huizen een permanente nieuwe plek gevonden aan de A.J. van der Wielstraat. De laatste woonblokken werden begin juni op trailers getild. Daarna is het terrein omgeploegd in opnieuw ingezaaid, zodat er straks weer één groot grasveld is.

Bij de plaatsing van de woningen in april 2016 werd richting omwonenden toegezegd dat de huizen er tijdelijk zouden staan. De gemeente Barneveld heeft plannen om, als het grasveld eenmaal weer teruggebracht is in oude staat, er na de zomervakantie een afsluitende activiteit voor de buurt te houden. Voordat de units er stonden, werd het grasveld geregeld gebruikt voor het op laten stijgen van heteluchtballonnen. Of het terrein deze functie weer terugkrijgt, is op dit moment niet bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie