Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Eerste ‘Lijsterhofwoningen’ staan in nieuwbouwwijk Bloemendal

Wonen

BARNEVELD Het verhuisproject van de ‘Lijsterhofwoningen’ in Barneveld is in volle gang. De eerste semi-permanente woonunits die zes jaar lang dienst deden op het grasveld aan de Lijsterhof, zijn inmiddels op hun nieuwe bestemming gearriveerd, in nieuwbouwwijk Bloemendal.

Het gaat om de 22 woningen die in 2016 op het grasveld achter het Schaffelaartheater, vlak langs de Churchillstraat werden geplaatst. Vorige week startte Woningstichting Barneveld het verhuisproject. Overdag worden dagelijks enkele woonunits op trailers van vrachtwagens gezet, ‘s nachts vindt het speciaal transport naar de nieuwe plek in nieuwbouwwijk Bloemendal plaats. De bedoeling is dat medio juni alle woningen ‘over’ zijn.

De woonunits werden in 2016 ingezet als snelle oplossing om voldoende huisvesting te realiseren voor vluchtelingen met een verblijfsstatus. Destijds zegde de gemeente de buurtbewoners toe dat het zou gaan om een tijdelijk project van maximaal tien jaar. Nog vóór de zomervakantie moet het grasveld weer in de oude staat - van vóór de bebouwing - zijn teruggebracht. De woningen krijgen straks een permanente status aan de A. J. van der Wielstraat. Rond de zomer wordt duidelijk voor welke doelgroep de huizen beschikbaar gesteld worden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie