,,Bright Skies is de frisse trendkleur voor volgend jaar."
,,Bright Skies is de frisse trendkleur voor volgend jaar." Flexa

‘Interieur wordt steeds belangrijker, ook in Barneveld’

7 december 2021 om 18:24 Wonen

BARNEVELD ,,Nu er een ‘avondlockdown’ geldt en we opnieuw veel tijd thuis doorbrengen, hechten we nog meer waarde aan een stijlvol en gezellig interieur. Dat merken we ook in Barneveld”, zegt Manon van Ginkel van Eigenstijl Wonen. De stylist deelt haar belangrijkste interieurtips om de donkere winterperiode door te komen.

KUSSENS EN PLAIDS ,,Een leuke en makkelijke manier om gezelligheid te creëren, is door kussentjes en plaids in huis te halen”, steekt ze af. Nu de coronamaatregelen weer strenger zijn geworden en we geld besparen op uitjes, ziet Manon dat veel mensen besluiten te investeren in een nieuwe bank. ,,Die leggen ze steeds vaker vol met verschillende kussentjes, vaak voorzien van een leuke print. Panterprint is nu bijvoorbeeld erg hip.”

GEURKAARSEN Daarnaast is Manon persoonlijk erg fan van de kaarsen van Woodwick, vertelt ze. ,,Veel mensen kennen deze geurkaarsen vanwege het knisperende geluid dat de houten lont maakt als de kaars brandt. Hierdoor haal je de sfeer van een haardvuur in huis - zonder openhaard.” De kaarsen zijn gemaakt van sojawas en beschikbaar in allerlei vormen en geuren, zoals witte thee & jasmijn, ‘cinnamon chai’ en lavendel. ,,Zelf heb ik er ook één in huis staan”, aldus de interieurstylist. ,,De geur komt snel vrij nadat je de kaars aansteekt en bij mij gaat ‘ie al gauw een paar maanden mee. Daarnaast is de kaars dankzij het houten deksel een stijlvol en luxe accessoire.”

VERLICHTING Nu de donkerste tijd van het jaar weer is aangebroken, merkt Manon dat er ook bij Eigenstijl Wonen meer vraag is naar sfeervolle verlichting. ,,Met name zwarte stalen vloerlampen en tafellampen zijn in trek.” Net als bij de kussentjes, zijn ook lampenkappen met print populair. ,,Denk bijvoorbeeld aan een krokodillen- of jungleprint, maar je kunt ook gaan voor een lampenkap bezaaid met zwarte steentjes voor een speels effect.”

FRISSE WIND Tot slot noemt Manon nog een laatste tip om de winterdip te bestrijden: kijk alvast uit naar volgend jaar. ,,Als de kerstspullen weer op zolder liggen, hebben veel mensen behoefte aan een frisse wind in huis. Dat is een mooi moment om volop te spelen met je interieur.” 

Die frisse wind biedt zich volgend jaar aan in de vorm van ‘Bright Skies’. ,,Dit is de Flexa Kleur van het Jaar 2022. Een lichtblauwe kleur, die zorgt voor een levendige en positieve sfeer in huis.” 

Bij de frisse look die volgend jaar veel interieurs zal veroveren, horen ook accessoires in lichte kleuren. ,,Zowel zandtinten als wittinten gaan we veel zien, maar dat betekent niet dat de zwarte bijzettafels en salontafels de deur uit moeten; die zijn ook volgend jaar ‘in’. Gecombineerd met lichte accessoires creëer je een frisse, minimalistische look.”

Aangeboden door Eigenstijl Wonen

Geurkaarsen van Woodwick.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie