Ze moest even wennen aan het donkere behang, maar nu is Marja van Kooten er heel blij mee.
Ze moest even wennen aan het donkere behang, maar nu is Marja van Kooten er heel blij mee. Pauw Media

‘Ik wist niet dat dit behang bestond’

10 mei 2021 om 14:08 Wonen

LUNTEREN/BARNEVELD Zelf waren Marja (53) en Jaco (52) van Kooten nooit op het idee gekomen voor de donkergrijze muur en het kleurrijke vogelbehang in hun nieuwe woning in Lunteren. Nu zijn juist die twee elementen de eyecatchers van het interieur. ,,Het was even spannend, maar we zijn er heel blij mee.”

Marja en Jaco komen oorspronkelijk allebei uit Zeeland, maar wonen alweer dertig jaar in Lunteren. Dat vertelt onderwijzeres Marja aan de keukentafel van hun nieuwe woning aan de Mielweg, waar ze samen met haar man en jongste zoon Marnix (15) sinds oktober woont.

INSPIRATIE ,,Het voelde goed”, zegt Marja over hun keuze voor deze woning. ,,Hoewel het huis helemaal leeg was toen we er vorig jaar kwamen kijken, zagen we onszelf hier wel wonen.” Al voordat ze de sleutel kregen, deed het gezin inspiratie op voor hun nieuwe interieur. ,,Het was midden in de zomervakantie toen we voor het eerst bij Rhetap in Barneveld langs gingen”, herinnert Marja zich.

Omdat ze op de bovenverdieping van twee kamers één slaapkamer wilden maken, waren de Lunteranen onder meer op zoek naar nieuwe vloerbedekking. Ook de trap, die op dat moment nog bedekt was met rood tapijt, moest opnieuw bekleed worden en ze wilden nieuw behang voor een deel van de woon- en slaapkamer. Aan de hand van de foto’s die ze hadden meegenomen, kregen Marja en Jaco advies en zochten ze onder voorbehoud iets uit.

OP LOCATIE Toen ze in oktober de sleutel kregen, kwam Rhetapstylist Evert-Jan langs om de locatie met eigen ogen te bekijken. Marja: ,,Hij wilde onder meer de lichtinval zien, want het totaalplaatje is heel belangrijk.”

Het advies op locatie heeft de Lunterse als heel prettig ervaren. ,,Evert-Jan nam een boek mee met ideeën die bij het huis en onze smaak pasten. Daardoor was het aanbod een stuk overzichtelijker.”

Daarna konden ze knopen doorhakken. De trap werd bedekt met zwart tapijt, voorzien van een marmerachtige print. Voor de schuine muur in de slaapkamer adviseerde de stylist behang met een grote vogelprint. ,,Ik wist niet eens dat zoiets bestond”, vertelt Marja lachend. ,,Maar het advies was perfect. Het behang past heel goed bij onze slaapkamer die uitkijkt op de bomen, waar altijd veel vogels in zitten.”

WENNEN Het spannendste was misschien wel de metamorfose van de ronde muur in de woonkamer, die aanvankelijk spierwit was. Het advies van Evert-Jan: donkergrijs behang over de hele muur, vanaf het raam in de kamer tot in de keuken. ,,Ik was eerst heel bang dat het te donker zou worden”, geeft Marja toe.

In het begin moest ze erg wennen aan de nieuwe kleur, maar nu is ze er heel blij mee. ,,In de winkel had ik dit behang niet snel uitgekozen, maar het staat hier heel goed.”

Na ruim een half jaar klussen, zit het meeste werk erop en kunnen Marja en haar gezin eindelijk van hun nieuwe woning genieten. ,,We wonen hier heerlijk. De wijk is heel rustig en je loopt zo het bos in. Als we gezond mogen blijven, zien we onszelf hier nog lang wonen.”

Aangeboden door Rhetap Wonen.

Afbeelding
Voor de slaapkamer adviseerde de stylist van Rhetap behang met een grote vogelprint.
De trap is bedekt met zwart tapijt, voorzien van een marmerachtige print.
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie