Afbeelding
Gemeente Barneveld

Drie bruggen in Barneveld blijken niet geschikt voor zware vrachtwagens

18 oktober 2022 om 13:05 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Drie bruggen in Barneveld zijn te slecht bevonden voor zwaar verkeer. Dat meldt de gemeente Barneveld naar aanleiding van een inspectie van de bruggen. Zware vrachtwagens worden met bebording nu omgeleid. Op een later moment, naar verwachting volgend jaar, moeten de bruggen worden vervangen.

Eén van de bruggen ligt binnen de bebouwde kom van Barneveld, de andere twee in het buitengebied. Het gaat om een brug in de Lunterseweg over de Barneveldse Beek, globaal tussen de rotondes aan de Rooseveltstraat en de Vellerselaan, de brug in de Stoutenburgerweg over de Esvelderbeek en de brug in de Stoutenburgerweg over de Barneveldse Beek. Die laatste brug ligt op de gemeentegrens met Leusden.

Voor de eerste twee bruggen is nu bepaald dat er een maximaal voertuiggewicht geldt van veertig ton. Voor de derde brug geldt een maximaal gewicht van twintig ton. Deze gewichtsbeperking is ingesteld na een aanvullende beoordeling van de constructie van de bruggen. Er zijn borden geplaatst en zwaar verkeer wordt omgeleid.

De bruggen worden om de vijf jaar geïnspecteerd. Tijdens de laatste inspectie bleek dat de schades aan deze drie bruggen niet te herstellen zijn met onderhoudsmaatregelen. De bruggen moeten daarom worden vervangen en dat gebeurt volgens de gemeente naar verwachting volgend jaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie