De Burgemeester Van Diepeningenlaan maakt vanaf de wijk Eilanden-Oost een scherpe bocht, om vervolgens richting Woudse Erven te lopen.
De Burgemeester Van Diepeningenlaan maakt vanaf de wijk Eilanden-Oost een scherpe bocht, om vervolgens richting Woudse Erven te lopen. Wouter van Dijk

Van Diepeningenlaan in Barneveld verlengd

24 januari 2022 om 08:59 Verkeer en vervoer

BARNEVELD De burgemeester Van Diepeningenlaan in de Barneveldse wijk Eilanden-Oost is met zo’n tweehonderd meter asfalt verlengd, waardoor de weg nu aansluit op de momenteel in aanbouw zijnde wijk Woudse Erven. De weg is nog niet in gebruik genomen, maar is op een later moment wel nodig om de nieuwe huizen in Woudse Erven bereikbaar te maken. Volgens plannen moeten de eerste huizen in deze nieuwe wijk medio dit jaar opgeleverd worden.

Op de langere termijn wordt deze weg, die op de Lunterseweg (vlakbij supermarkt Jumbo in Eilanden-Oost) aansluit bij de rotonde met de Vellerselaan, verder doorgetrokken, zodat een directe verbinding ontstaat met de Burgemeester Labreelaan en de urgemeester Aschofflaan. De Van Diepeningenlaan vormt dan een hoofdweg door het gebied globaal tussen de Nederwoudseweg, Scherpenzeelseweg en Lunterseweg, waar in totaal nog ruim achthonderd nieuwbouwwoningen moeten komen.

Afbeelding
Afbeelding
Woningbouw in Woudse Erven.
advertentie
advertentie
advertentie