Afbeelding
Foto Unsplash

Hoe haartransplantatie kan helpen bij het herstellen van je jeugdige uitstraling

24 mei 2023 om 15:05 Partnercontent

Het is misschien nog niet eens zo lang geleden dat je met wax of potten gel in de weer was om je kapsel in model te brengen. Als jongeman had je er misschien niet veel werk aan om je kuif te fatsoeneren voor weer een avond stappen. Ben je een vrouw, dan weet je dat je uren voor de spiegel stond om je weelderige haardos mooi op te steken. Inmiddels is de glans er misschien wat af en verlang je terug naar de tijd van mooi en dik haar.

Haartransplantatie mannen

De dagen van je jeugd, waarbij je uitstraling je visitekaartje was bij het zoeken naar een partner. Het lijkt zo lang geleden, maar eigenlijk valt dat mee. Het ouder worden heeft z’n sporen duidelijk nagelaten. Kijk je in de spiegel naar je haar, dan merk je dat er toch wel het een en ander is veranderd. Misschien is je haar dun geworden, wat behalve mannen ook vrouwen overkomt. Maar het kan ook zijn dat je als man de typische kaalheid ervaart: op je kruin bijna niets meer en inhammen zo breed als de Ooster- en de Westerschelde. Misschien een ongewilde erfenis van je vader of opa. In hun tijd was er niets aan te doen, behalve accepteren. Maar in jouw geval hoef je niet met kaalheid te blijven rondlopen. Een haartransplantatie mannen is de enige blijvende oplossing tegen die glanzende schedel.

Haartransplantatie vrouwen

Waar het bij mannen in het algemeen volledig geaccepteerd is dat ze kaal zijn, is het voor vrouwen nogal heftig. Voor een vrouw is een volledige haardos de kroon op haar schoonheid. Tenminste, zo ervaart een vrouw dat zelf. Ook al maakt het niet uit hoe je eruitziet, kale plekken op het hoofd van een vrouw zijn soms verwoestend voor het zelfvertrouwen. Dat is ook de reden waarom er zoveel in zoekmachines wordt gezocht op ‘haartransplantatie vrouwen’. Ja, ook vrouwen hebben baat bij het blijvende resultaat van een haartransplantatie.

Alopecia Androgenetica

Net als bij mannen, is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval Alopecia androgenetica. Ook al wordt de term met typisch mannelijke kaalheid geassocieerd, het overkomt ook vrouwen. Een arts zal bij een kalende vrouw nagaan of de aandoening wordt veroorzaakt door medicijngebruik, stress of hormonale veranderingen zoals een zwangerschap of de overgang. Advies inwinnen bij een arts of een specialist is de eerste stap. De laatste stap is weer een mooie kop met haar.

Mooi haar, net als in je jeugd

Een haartransplantatie bij mannen en vrouwen is een van de meest veilige ingrepen ter wereld. Omdat het toch een medische ingreep is zullen risico’s en bijwerkingen met je besproken worden. Het is een ingreep die duizenden keren per jaar met veel succes wordt uitgevoerd. Wil je een transplantatie in Turkije ondergaan? Hoogopgeleide specialisten helpen je daar en het is vaak nog goedkoper ook.
Wil je weer een jeugdige uitstraling en er tien jaar jonger uitzien? Met een haartransplantatie beleef je weer de jaren van vroeger. Maar nu met blijvend haar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie