Afbeelding
Foto Strass-steentjes.nl

Waardoor is diamond painting een hype geworden? Wij leggen het uit!

Partnercontent

Een aantal jaar terug kende bijna niemand diamond painting. Vandaag de dag is het een razend populaire hobby. En terecht! Het is een ontzettend leuke hobby en zeer verslavend, volgens fanatieke diamond painters. Het mooie van diamond painting: het is uitdagend maar toch kan iedereen het. Een laagdrempelige hobby maar o-zo leuk. Wil jij een nieuw diamond painting project starten? Strass-steentjes.nl heeft alles wat jij nodig hebt op het gebied van diamond painting en strass steentjes. 

Wanneer begon diamond painting?

We duiken een paar jaar terug in de tijd: de diamond painting hype begon ruim zes jaar geleden. Diamond painting is onder andere zo populair omdat het ontzettend rustgevend is voor het brein. Ook zou diamond painting angsten verminderen in het midden van het brein, bij je amygdala. Naast een prachtig eindresultaat heeft het dus voordelen op je brein. 

Wie heeft diamond painting uitgevonden?

Diamond painting is ooit ontstaan als een combinatie van borduren en schilderen. De uitvinder van diamond painting had een patent aangevraagd. Het doel hiervan was om patronen te maken met een plastic doek en de diamanten te plaatsen zoals dat wordt gedaan bij borduren. Het patent, dat wij kennen als diamond painting, werd in 2010 aangevraagd door een Chinees bedrijf: Guangdong Dazu Yueming Laser Technology Co, Ltd. 

Iedereen kan diamond painting

Voordat je met diamond painting begint lijkt het misschien ingewikkeld en weet je niet precies hoe en wat. Welke benodigdheden zijn er? Hoe lang ben ik er mee bezig? Kan ik dit wel? Geen zorgen! Als je een diamond painting pakket besteld bij Strass-steentjes.nl krijg je de volledige kit met alle basismaterialen die je nodig hebt en een Nederlandse handleiding. En zoals in de inleiding vermeld: iedereen kan diamond painten. 

Veel gezondheidsvoordelen

Het is bewezen dat diamond painting veel gezondheidsvoordelen heeft. Twee daarvan hebben we al benoemd: rustgevend effect op je brein en angstverminderend. Daarnaast heeft diamond painting nog meer (mentale) gezondheidsvoordelen:

  • Verfijnt je motoriek
  • Stimuleert je creativiteit
  • Weekt los van technologie
  • Minimaliseert stress
  • Traint je hersenen op concentratie
  • Betere hand-oog coördinatie

Populairste bij diamond painting

Diamond painting is over het algemeen dus ontzettend populair. Maar er zijn verschillende dingen die je kunt diamond painten. Kies bijvoorbeeld voor een diamond painting pakket. Met onder andere tekeningen van dieren of steden. Maar tegenwoordig is vooral je eigen foto gebruiken voor diamond painting heel populair. Je kiest je je eigen foto, die stuur je op en dan krijg je een volledig diamond painting pakket terug in de gewenste grootte. Kies de mooiste foto van bijvoorbeeld jouw huisdier uit en aan de slag! Hoe leuk is dat? Bij Strass-steentjes.nl geven ze eerst vrijblijvend advies zodat je zeker weet dat je een mooi resultaat krijgt.

Een eyecatcher voor je interieur

Wie zegt dat een flitsend interieur duur moet zijn? Geen idee, maar vast wel iemand. Gelukkig is dit helemaal niet zo. In de winkel niet, maar zelfgemaakt interieur al helemaal niet. Het mooie hiervan: je hoeft niet eens houtbewerking of iets dergelijks te kunnen, het kan gewoon met een diamond painting. Kies een mooi diamond painting pakket of een eigen foto en hoppa! Je hebt een prachtige en goedkope eyecatcher in huis.   

Diamond painting geeft veel voldoening

Het allerlaatste steentje van jouw zwaarbevochten diamond painting kunstwerk ligt en… zucht. Poeh poeh, je bent klaar! Met een glimlach kijk je vol trots naar je eigen diamond painting project. Het fijnste gevoel dat er is, nou ja, bijna dan. Maar je snapt het. Er zijn weinig dingen die zoveel voldoening geven als diamond painting. Dit geeft je ook weer direct motivatie om je volgende diamond painting project te bestellen.

Simpel & veilig te bestellen

Een andere goede reden om fanatiek diamond painter te worden: het is eenvoudig en veilig te bestellen op Strass-steentjes.nl. Hier hebben ze levering uit eigen voorraad in Nederland (Deventer). Bij bestellingen uit het buitenland komt het vaak voor dat de steentjes wekenlange levertijd hebben, of erger: je krijgt ze helemaal niet binnen. Bij Strass-steentjes.nl staan ze iedereen te woord, bij elke vraag of opmerking. Ze hebben ook een fysieke winkel in Deventer waar je rond kunt kijken en ter plekke je prachtige pakket of andere artikelen kunt kopen.

advertentie
advertentie