Afbeelding
Pexels Photo

Met deze recepten kan ook jij koolhydraatarm brood maken

17 maart 2021 om 14:52 Partnercontent

Mogelijk heb je voor 2021 als voornemen om wat kilo’s af te vallen. Om dit te kunnen doen is het zeker een goed idee om een koolhydraatarm dieet te volgen. Wij Nederlanders eten over het algemeen namelijk veel te veel koolhydraten, wat er dus voor zorgt dat we ongezond eten en zwaarder worden. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Het is dan ook beter om al een paar kleine stappen te ondernemen als je wilt afvallen. Zo kun je het witte brood beter laten liggen in de supermarkt, kies er in plaats daarvan voor om koolhydraatarm brood aan te schaffen. Je kunt dit ook nog zelf bakken, wat ook mogelijk is als je havermoutkoekjes wilt gaan eten bij de koffie in plaats van de koeken die je kunt kopen in de winkel. Havermout is trouwens hoe dan ook een goed ingrediënt als je koolhydraatarm wilt gaan eten. In plaats van koolhydraatarm brood zou je dan ook bananenbrood met havermout zo nu en dan kunnen eten. Zelf koolhydraatarm brood bakken is alsnog verstandig, wat mogelijk is met het onderstaande recepten. 

Ingrediënten

Voordat je kunt beginnen met het bakken van het koolhydraatarme brood moet je natuurlijk ingrediënten aanschaffen. Hoeveel je precies nodig hebt hangt af van hoeveel boterhammen je wilt krijgen uit het brood. Als je 18 boterhammen uit het brood wilt halen dan zul je 250 gram Griekse yoghurt, 100 gram sesamzaad, 75 gram gebroken lijnzaad, 6 eieren, 75 gram ongezouten roomboter, 75 gram fijngemalen zonnebloempitten, 2 theelepels bakpoeder en 1,5 theelepel zout nodig hebben. Er zal dus geen havermout gebruikt worden voor het bakken van het koolhydraatarme brood. Hierin zal trouwens maar 4,8 gram koolhydraten zitten, terwijl het bakken ongeveer anderhalf uur zal duren. 

Instructies

Nadat je alle nodige ingrediënten in huis hebt gehaald kun je aan de slag gaan met het bakken van het brood. Eerst zul je de zonnebloempitten in de keukenmachine moeten doen zodat je ze kunt fijnmalen. Je moet de pitten dan ook malen totdat ze een fijn meel zijn geworden. Het lijnzaad hoef je trouwens helemaal niet te malen. Pak vervolgens een steelpannetje, waar je de roomboter in doet. Zet dit op laag vuur en laat het smelten. Ondertussen kun je ook een beslagkom pakken. Hierin moet je alle ingrediënten door elkaar mengen met een garde. Is de roomboter gesmolten? Meng het dan samen met de andere ingrediënten, wat je doet door ze roerend door elkaar te mengen. Je moet hierbij echt niet te zuinig zijn met het bakpoeder, gebruik daadwerkelijk twee theelepels. Vervolgens is het zaak om een bakblik van 28 centimeter erbij te pakken. Je moet dit blik invetten met een beetje roomboter, al kun je hiervoor ook olijfolie gebruiken. Daarna kun je het deeg in het bakblik doen. Zet vervolgens de oven op 175 graden Celsius en bak het koolhydraatarme brood in 40 minuten bruin. Nadat je dit hebt gedaan moet je het brood bedekken met aluminiumfolie. Laat het dan nog 40 minuten gaar worden. Als je dit niet doet dan zou het kunnen verbranden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie