Afbeelding
Garagedeur met loopdeur

De voordelen van een garagedeur met loopdeur

21 januari 2021 om 11:13 Partnercontent

Even snel je fiets pakken uit de garage of de boormachine? Heel handig als je dan niet gelijk de hele garagedeur open hoeft te maken. Hiervoor hebben fabrikanten garagedeuren met een ingebouwde loopdeur ontwikkeld. Dit is een aparte deur in je garagedeur die onafhankelijk open kan. Ideaal om snel even naar binnen te gaan in je garage. 

De verschillende voordelen van een loopdeur

Het grootste pluspunt van een garagedeur met een loopdeur erin is zeker het gemak dat de extra deur biedt. Makkelijk bij jouw garage kunnen zonder elke keer de hele garagedeur open te doen scheelt over de lange termijn veel moeite. Naast dit gewin heeft de loopdeur nog een aantal voordelen. 

Zo is een garagedeur met loopdeur ook energiezuiniger. Elke keer dat je de garagedeur open doet ontsnapt er veel warmte uit de garage. Maak je gebruik van de loopdeur, dan gaat maar een klein deel van de garagedeur open. Hierdoor bespaar je veel energie over een langere tijd. Naast de energie houd je ook zand en stof veel makkelijker buiten je garage.

Ook is het gemak van openen een voordeel. Niet iedereen weet vaak hoe je een garagedeur moet opendoen, al helemaal niet als het een deur is die op afstand moet worden bedient. Met een loopdeur kan iedereen gemakkelijk overweg met jouw garagedeur. Wanneer je jongere kinderen hebt, is dit dus ook ideaal. 

Extra functie voor je garage

Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun garage als extra ruimte in de woning. Lang niet iedereen gebruikt de garage meer om alleen hun auto kwijt te kunnen. Veel mensen gebruiken een garage nu als bijkeuken of zelfs als extra kamer. 

Ben je net buiten geweest of hebben de kinderen buiten gespeeld? Je kan met de loopdeur gemakkelijk eerst de garage in voordat je het huis ingaat. Hier kunnen de schoenen en buitenkleding mooi worden opgeborgen. Daarnaast behoudt de garage ook nog de oude functionaliteit doordat er nog steeds een garagedeur aanwezig is.

Garagedeur die past bij de wensen

Elk gezin heeft andere wensen. Hierom is het goed om een garagedeur te kiezen die past bij uw huis en uw wensen. Denk je dat een garagedeur met loopdeur goed past bij uw huis? Bekijk dan de link voor meer informatie over de mogelijkheden. Een kwalitatieve garagedeur zal je veel onnodige moeite schelen!

advertentie
advertentie
advertentie