Afbeelding
Droomreis

Goedkoop een mooie rondreis maken

Partnercontent

Wellicht speel je al jaren met de gedachte om een mooie rondreis te maken door Sri Lanka en de Malediven, maar is het vergaren van voldoende budget jouw grootste probleem. Goedkoop op rondreis gaan, dat klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar het is helaas vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het uitzoeken van een mooie, maar vooral niet te dure, rondreis vereist namelijk de nodige vaardigheden en kost behoorlijk wat tijd. In dit artikel leggen we je uit op welke manier jij geld kunt besparen en geven we je een aantal tips.

Begin ruim van te voren

Hoe eerder je van te voren begint met het uitstippelen van jouw droomreis, hoe groter de kans dat is dat je goedkoop op vakantie kunt. Door eerder te beginnen, heb je meer tijd om te vergelijken en de juiste afwegingen te maken. Op die manier bespaar je niet alleen geld, maar maak je ook een weloverwogen keuze en krijg je later geen spijt van keuzes die je gemaakt hebt.

Vergelijk vliegtickets

Vrijwel iedere bestemming is met meerdere vliegmaatschappijen te bereiken en tegelijkertijd verschillen de prijzen tussen verschillende data enorm. Het kan daarom lonen om vluchten te vergelijken. Rechtstreekse vluchten zijn vaak (veel) duurder dan vluchten die een tussenstop maken en vliegen op een dinsdag kan honderden euro’s goedkoper zijn dan vliegen op een zaterdag. Door je niet te committeren aan specifieke data, vluchttijden, vluchtduur en vliegmaatschappijen kun je eenvoudig veel geld besparen.

Vergelijk hotels

Net als vliegtickets is het tegenwoordig ook erg eenvoudig om hotels te vergelijken. Sites als Booking.com hebben het enorm eenvoudig gemaakt om hotels in een bepaald gebied met elkaar te vergelijken op prijs, kwaliteit, beoordelingen en kwaliteit. Ben je bang dat je je plannen op een later moment nog wilt wijzigen en durf je daarom nog niet te boeken? Sommige hotels kun je tot kort, soms zelfs een dag, voor vertrek annuleren. Op die manier weet je zeker dat je geen geld in de put gooit.

Neem de juiste spullen mee

Het klinkt misschien logisch, maar je zal niet de eerste zijn die zijn regenjas is vergeten in het regenseizoen. Natuurlijk kun je ter plekke alles nog een keer aanschaffen, maar het is zonde van het geld als je thuis als een mooie regenjas had hangen. Door goed voorbereid op reis te gaan, kun je ter plekke de nodige kosten besparen. Koop een wereldstekker die je in ieder land ter wereld kunt gebruiken, kies een backpack die meerdere jaren mee gaat en neem je favoriete zonnebrandcrème, tandenborstel, nagellak en haarstyling producten van thuis mee, zodat je ze ter plekke niet hoef te kopen.

Meld je aan op forums en Facebook groepen

Hoe meer informatie je van te voren hebt, hoe makkelijker je je reis kunt maken. Bovendien is de voorpret bijna net zo leuk als de daadwerkelijke ervaring. Was het vroeger noodzaak om bij de bibliotheek reisboeken te huren? Tegenwoordig kun je op het internet, bijvoorbeeld op blogs, op forums en via Facebook groepen, eenvoudig allerhande (gratis) informatie vinden die je kunt gebruiken tijdens het uitstippelen van je reis. Het beste advies krijg je van ervaringsdeskundigen, dat wil zeggen andere reizigers die de al bestemming hebben bezocht, omdat zij uit eigen ervaring informatie en tips kunnen geven.

advertentie