Afbeelding
Begeleiding bij een loonsanctie

Begeleiding bij een loonsanctie nodig? Xs2more staat u bij

2 juli 2020 om 15:54 Partnercontent

Werkgevers hebben een belangrijke rol in in het proces van terugkeren in passend werk na de ziekte van medewerkers. Als een ziekteperiode 104 weken duurt, toetst het UWV achteraf of een werkgever  voldoende inspanningen in het reïntegratietraject heeft geleverd. Als er tekort inspanning zijn geleverd, dan kan het UWV opleggen dat de werknemer langer salaris moet ontvangen. Dit wordt loonsanctie genoemd. Het gevolg hiervan is dat een werkgever loondoorbetalingsplicht krijgt opgelegd van maximaal 52 weken. Helaas komt dat nogal eens voor. Is dit bij u als werkgever ook aan de orde? Dan wilt u deze periode uiteraard zo kort mogelijk houden. Als u alsnog aan de eisen van het UWV voldoet, is een verzoek tot inkorting van de loonsanctie mogelijk.

Situaties van tekortkomingen in re-integratietraject
Een loonsanctie volgt als het UWV constateert dat u te laat heeft ingegrepen of niet doortastend heeft gehandeld. Enkele voorbeelden van onvoldoende inspanningen in het re-integratietraject zijn:

  • Als u bijvoorbeeld wacht op een uitslag van een periodiek medisch onderzoek, terwijl u eigenlijk hoort te onderzoeken of er alternatieven zijn om de werknemers weer te laten werken. 
  • Als u merkt dat uw zieke werknemer zijn afspraken niet nakomt en zo de re-integratie saboteert.  
  • Als u niet goed doorvraagt op welk termijn uw zieke werknemer zijn werkzaamheden weer kan hervatten na een indicatie van een de bedrijfsarts. 

Loonsanctie verkorten 
Het UWV geeft aan wat de mogelijkheden zijn om de re-integratie te verbeteren. Als de werkgever deze eisen opvolgt, kan hij een verzoekschrift ingediend worden in de loonsanctie te verkorten. Dit document moet vermelden wat de werkgever concreet heeft gedaan om de re-integratie vlot te trekken, bijvoorbeeld door tweede spoor re-integratie te starten of door de medewerker alsnog intern te laten re-integreren. Het UWV laat drie weken na ontvangst van de melding in een beschikking weten of de tekortkoming is hersteld. Zes weken na ontvangst van deze beschikking kan de loonsanctie dan eindigen.

Complexe en moeizame dossiers
Werkgevers lopen aan het eind van de loondoorbetalingsplicht hoe dan ook grote financiële risico’s. Het is lastig om die zelf te overzien. Deze risico’s zorgen ervoor dat u eigenlijk iedere beoordeling van het UWV tegen het licht moet laten houden. Krijgt u een loonsanctie, dan kunt u bezwaar indienen.  Re-integratie-expert Xs2more staat u bij met gedegen begeleiding en advies. Zij begeleiden u in het gehele proces en hebben de expertise om complexe en moeizame re-integratiedossiers vlot te trekken. Zij onderzoeken welke aanknopingspunten er zijn voor bezwaar. Ook kan u bijgestaan worden bij het herstellen van eventuele gebreken  om zo de loonsanctie te verkorten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie