Afbeelding
Zakelijke kleding

Zakelijke kleding voor dames: de do’s and dont’s op een rijtje

2 juli 2020 om 15:39 Partnercontent

Gelukkig is het voor dames een stuk makkelijker om zich op een leuke manier, zakelijk te kleden dan het is voor vele mannen. Maar dit betekent nog niet dat er niet een aantal punten zijn waar je echt rekening moet houden bij het samenstellen van de juiste zakelijke look. We hebben de belangrijkste do’s en dont’s dan ook even voor je op een rijtje gezet!

1. Do: blijf bij je eigen stijl

Iedere vrouw heeft zo een eigen stijl. De ene draagt graag chique laarzen en een klassieke outfit, terwijl de ander het liever wat meer casual of zelfs stoer houdt. Probeer jezelf dan ook nooit een in zakelijke outfit te hijsen die niet bij jouw stijl of persoonlijkheid past! Houd daarnaast ook altijd rekening met je lichaamsvorm. Zoek naar kleding die jouw natuurlijke vormen op een mooie manier accentueert zonder hier te veel nadruk op te leggen.

2. Do: houd het comfortabel

Er zijn maar genoeg laarzen dames te vinden die niet alleen geweldig zijn voor een zakelijke outfit, maar ook gewoon lekker comfortabel zitten. Zorg er dus ook altijd voor dat je voor de juiste kwaliteit en het juiste comfort kiest. Zit iets niet helemaal lekker maar ziet het er wel geweldig leuk uit? Laat het dan lekker hangen en kies liever voor iets dat je meer comfort biedt. Dat comfort geeft je namelijk weer een stukje meer uitstraling!

3. Don’t: teveel accessoires

Hoewel accessoires altijd van harte welkom zijn, kun je ze bij een zakelijke look het best zo neutraal mogelijk houden. Die kleurrijke veren oorbellen zijn hartstikke leuk wanneer je met vriendinnen wat gaat drinken, maar staan minder professioneel bij een zakelijke blouse of colbert.

4. Do: zorg voor nette blouses en tops

Zorg ervoor dat je altijd een aantal nette blouses en tops in de kast hebt hangen. Let erop dat de mouwen lang genoeg zijn, maar niet te lang zijn. Mouwen zijn vaak ideaal wanneer ze zo rond de pols of ellenboog eindigen.

5. Don’t: te strakke kleding

Let er bij het aanschaffen van zakelijke blouses en tops op dat er genoeg ruimte is voor je borsten. Wanneer de knoopjes gesloten zijn mag het stof niet trekken en moet er voldoende ruimte overblijven. Zit een kledingstuk te strak, laat het dan gewoon lekker hangen!

6. Do: kies eens voor een jurk

Zakelijke kleding hoeft niet altijd te betekenen dat je iedere dag een blouse of top draagt. Ook een mooie, zakelijke jurk kan erg leuk zijn en ook nog eens comfortabel zitten! Zorg er wel voor dat de jurk niet te kort is, en voorzien is van kleine mouwtjes zodat je schouders bedekt zijn. Je kunt de jurk natuurlijk ook super leuk combineren met een leuk vestje of een mooie blazer!

7. Don’t: gebruik geen saaie kleuren

Het idee dat zakelijke kleding altijd in neutrale kleuren moet zijn is allang verleden tijd. Je mag gerust wat kleuren toevoegen aan je zakelijke outfit. Let wel op dat te veel kleur wat ongepast kan zijn op de werkvloer. Draag liever bijvoorbeeld een rustige witte outfit met verschillende accenten in uitgesproken tinten zoals rood, oranje of geel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie