Afbeelding
Foto door Daniel Herron via Unsplash

De perfecte verlichting voor elke ruimte

26 maart 2024 om 14:36 Partnercontent

Verlichting is zeer essentieel in elke ruimte. Of je nou een restaurant hebt, een bar, een kantine of kantoor; verlichting is overal nodig. Verlichting brengt sfeer in de ruimte. Met de juiste verlichting kan je een warm welkom geven aan de gasten die je ontvangt, wanneer je een bar, kantine of restaurant hebt. Wanneer je een kantoor hebt, wil je dat de verlichting zorgt voor een comfortabele omgeving, zodat de medewerkers goed aan het werk kunnen. Er zijn verschillende soorten verlichting. Zo heb je hang-, wand-, tafel-, plafondlampen, maar je hebt ook verlichting voor buiten. Hieronder worden de verschillende soorten lampen besproken, lees verder en kijk wat past bij jouw ruimte past. 

Hanglampen 

De hanglamp kan op verschillende plekken in de ruimte worden opgehangen. Zo kan je bijvoorbeeld met de hanglampen de tafel in een restaurant goed verlichten. Zo kan je boven elke tafel in jouw restaurant een hanglamp hangen. Zo is de tafel goed verlicht en breng je sfeer aan de tafel. Gasten kunnen hierdoor comfortabel genieten van hun maaltijd, omdat zij goed kunnen zien wat er op hun bord ligt. Maar een hanglamp kan bijvoorbeeld ook bij de ingang van jouw ruimte gehangen worden. 

Wandlamp

Wandlampen geven licht en zijn decoratief aan je muur. Door de lampen aan de wand te monteren wordt er diepte gecreëerd in jouw ruimte. Het licht van de wandlamp wordt verspreid in de ruimte, waardoor er niet heel fel licht is en er een warme sfeer hangt. Wandlampen kunnen ook voor buiten gebruikt worden. Zo kunnen de lampen geplaatst worden aan bijvoorbeeld de muur van het restaurant, om duidelijk te maken voor gasten die aankomen waar zij heen moeten. 

Plafondlamp

Met plafondlampen verlicht je je ruimte van bovenaf. Doordat het licht vanaf bovenaf komt, wordt de ruimte gelijkmatig velricht. Ook plafondlampen kunnen decoratief zijn in een ruimte. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een apart vorm lamp of een mooie kleur, maak je je ruimte toch net wat meer af met een plafondlamp.

Tafellamp

Een tafellamp is geschikt voor zowel binnen als buiten. Een tafellamp brengt sfeer aan de tafel. Ook kunnen tafellampjes neergezet worden op bijvoorbeeld de bar. Tafellampen brengen warme en gezelligheid met zich mee. Binnen kunnen de tafellampen neergezet worden op tafels, de bar en bijzettafels. Buiten kunnen de tafellampen neergezet worden op het terras, maar een tafellamp hoeft niet per se op tafel geplaatst te worden. Buiten kunnen de tafellampen ook langs een looppad gezet worden, zodat de gasten goed kunnen zien waar zij lopen en wat daarbij een uitnodigende sfeer geeft. 

Vloerlampen 

Vloerlampen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Binnen kan een vloerlamp bijvoorbeeld in de hoek van een ruimte worden geplaatst om sfeer te creëren, wat gezelligheid met zich meebrengt. Buiten kan een vloerlamp gebruikt worden op het terras of in een bedrijfstuin. Ook dit geeft sfeer aan de buitenruimte.

Alle lampen zijn er te vinden in elke vorm, maat, kleur en print. Omdat er zoveel keuze is aan lampensoorten, is er voor elke ruimte wel een lamp te vinden. Let op de kleuren die je in je ruimte hebt en match de lamp met deze kleuren. Zorg met de lampen voor een warme uitnodigende sfeer voor jouw gasten, klanten of medewerkers. Een lamp kan een ruimte helemaal afmaken of dit nou gaat om een binnen- of buitenruimte. Al met al is verlichting een belangrijk aspect in jouw ruimte, want met de juiste verlichting creëer je sfeer.

Bij HANOS SHOP vind je allerlei soorten lampen: hang-, wand-, plafond-, tafel- en vloerlampen. Er zijn lampen voor zowel binnen als buiten beschikbaar. In verschillende kleuren, prints en groottes. Bij HANOS SHOP heb je het allemaal. Breng sfeer in jouw ruimte met de verlichting van HANOS SHOP! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie