Afbeelding
AberMedia

Gewonde bij kettingbotsing A1 bij Terschuur; bestuurder aangehouden (update)

Overig

TERSCHUUR Door een kettingbotsing op de snelweg A1 bij Terschuur was de snelweg tussen Amersfoort en Barneveld dinsdagmiddag tijdelijk afgesloten. Al snel ontstond een kilometerslange file en moesten weggebruikers rekening houden met ruim anderhalf uur vertraging.

Bij de kettingbotsing, die even voor half vier kort voor de afslag naar de A30 plaatsvond, waren vijf voertuigen betrokken: een bestelbus, drie personenauto’s en een vrachtwagen met aanhanger. 

De personenauto van een 26-jarige Arnhemse kwam klem te zitten tussen de bestelbus en een andere auto. De jonge vrouw raakte ernstig gewond en is in een ambulance onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht. Zij werd met hulp van de brandweer uit de auto gehaald. 

De bestuurder van de bestelbus, een 43-jarige Winterswijker, is aangehouden, meldt de politie. ,,Uit een speekseltest bleek dat hij mogelijk drugs had gebruikt. Dit wordt verder onderzocht door bloedonderzoek. Hij is inmiddels heengezonden met een rijverbod in afwachting van de uitkomst van verder onderzoek’’, aldus de politie.

Rond half vijf ging één rijstrook weer open. Na politie-onderzoek en de berging van beschadigde voertuigen gaf Rijkswaterstaat de snelweg rond 19.00 uur weer vrij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 48 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barnevelder Andries (76) zwemt bijna dagelijks in Zeumeren 4 uur geleden
advertentie