Afbeelding
...

Eric Pladdet (SGP, nummer 10): ‘Ik ga voor de portefeuille ‘Gert Ploeg’’

Overig Gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIEUW IN DE RAAD ,,Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, tien zetels voor de SGP. En eigenlijk volgens mij niemand binnen de partij. We waren blij geweest met behoud van acht zetels en heel tevreden met een zeteltje winst. Dat het er nu in totaal tien zijn is nog niet helemaal te bevatten. Aangezien ik op plek tien sta, kan ik nu aan de bak, daar lijkt het nu wel op.

Ik denk dat de SGP veel Barneveldse kiezers aanspreekt, vanwege onze constante en stabiele lijn. We doen wat we zeggen, zonder al te veel poespas en zonder dat we problemen uit de weg gaan. De SGP is een veilige keuze, hoor ik mensen zeggen. Ik denk dat dat wel klopt. 

Binnen de nieuwe raadsfractie moeten de taken natuurlijk nog verdeeld worden, maar ik gok vooral op de portefeuille ‘Gert Ploeg’, dus denk dan vooral aan openbare ruimte, riolering, dat soort dossiers. Dat past goed bij me en daar weet ik ook over mee te praten. En natuurlijk begint nu de spannende tijd van coalitievorming. Het lijkt me redelijk logisch dat eerst de twee winnende partijen, SGP en Lokaal Belang, kijken naar de mogelijkheden. Laten we er maar even rustig over nadenken.’’

advertentie