Afbeelding
...

Wouter de Kool (ChristenUnie, nummer 2): ‘Met vijf zetels kunnen we goed uit de voeten’

Overig Gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIEUW IN DE RAAD ,,Stiekem had ik wel gehoopt op zes zetels voor de ChristenUnie, maar met behoud van vijf kunnen we de komende jaren ook heel goed uit de voeten volgens mij. Zéker als je ziet dat andere partijen die ook landelijk actief zijn, in hebben moeten leveren, vind ik dat we het goed gedaan hebben. De SGP profiteert van groei door instroom van nieuwe kiezers en Lokaal Belang heeft gewoon vier jaar lang een goede campagne neergezet. Eerlijk is eerlijk.

Als nieuw raadslid wil ik me binnen de fractie vooral inzetten op het gebied van woningbouw. Voor jongeren en starters is dat op dit moment heel urgent. Minstens vijftig procent goedkoop is dan ook ons speerpunt. Maar ook duurzaamheid is een belangrijk thema, vaak ook in combinatie met woningbouw. Hoe zorgen we dat we beter in balans leren leven, daar wil ik mee aan de slag. Maar ik heb wel meer interesses. Zo vind ik veiligheid ook een belangrijk thema. Denk vooral aan voorlichting onder jongeren over alcohol- en drugsgebruik, maar ook veiligheid op internet. Belangrijke kwesties.

Voor bespiegelingen op de coalitievorming vind ik het nu nog iets te vroeg, maar ik denk dat we in de gemeenteraad heel goed met andere partijen op inhoud de samenwerking kunnen vinden, of je nu een coalitie- of oppositiepartij bent.’’

advertentie