Afbeelding
Wouter van Dijk

Lijsttrekkers maken zich op voor slotdebat in Schaffelaartheater

10 maart 2022 om 16:34 Overig

BARNEVELD Jan Top is vanavond van de partij bij het verkiezingsdebat in Barneveld. De SGP-lijsttrekker, die zich bij het debat in Voorthuizen moest laten vervangen door Leendert de Knegt, is voldoende hersteld van corona.

Top en de zes andere lijsttrekkers -Henk Wiesenekker (ChristenUnie), Arjen Korevaar (Pro’98), Daan de Vries (CDA), Mijntje Pluimers (Lokaal Belang), Theo Bos (VVD) en Judith van den Wildenberg (Burger Initiatief)-  debatteren in het Schaffelaartheater in tweetallen over de volgende zeven stellingen.

1. Barneveld stapt over op het achteraf scheiden van afval.

2. Het gemeentelijke subsidiebedrag voor het Schaffelaartheater moet omlaag.

3. Dorp- en wijkplatforms krijgen doorslaggevende invloed bij belangrijke beslissingen over de directe leefomgeving

4.  Er moet geld worden vrijgemaakt voor topsport in Barneveld 

5. Het uitkopen van Agruniek Rijnvallei is lange-termijnmuziek. Daarom moeten we nu inzetten op de sloop van de Veluwehal, zodat daar woningen kunnen worden gebouwd.                  

6. De gemeente moet inwoners een subsidie verstrekken voor de plaatsing van zonnepanelen

7. In Barneveld mag iedereen zijn wie hij is. Daarom is het goed om ook op gemeentelijke gebouwen de regenboogvlag te hijsen  

Elke partij krijgt twee keer de mogelijkheid om mee te doen aan een debat wat in eerste instantie door twee andere partijen wordt gevoerd. Tevens staan er twee blokken met vragen vanuit de zaal op het programma.

De debatten worden geleid door Riekelt Pasterkamp. De presentatie is in handen van Erik Roest, redacteur bij deze krant.

Het verkiezingsdebat begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Er zijn geen beperkende maatregelen. ,,Vol is vol´´, benadrukt de organisatie, die bestaat uit de Barneveldse Krant en de gemeente Barneveld. Belangstellenden krijgen vooraf een kopje koffie of thee (om mee te nemen naar de zaal) en een consumptiebon voor na afloop. Er is geen pauze.

INTERNET Het debat wordt ook live uitgezonden via internet. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie