,,De vakantie van het mondkapje.''
,,De vakantie van het mondkapje.'' Van Beek/De Vries

Winnende zomerfoto: met mondkapjes bij Italiaans zwembad

29 augustus 2020 om 08:30 Overig

KOOTWIJKERBROEK ‘De vakantie van het mondkapje’, schreven inzenders Mariëlle van Beek en Marijke de Vries uit Kootwijkerbroek bij hun naar nu blijkt winnende inzending voor de zomerfotowedstrijd, gemaakt bij een Italiaans zwembad. 

Op de foto springen van links naar rechts Celine, Evy, Wilfred, Daan, Wilbert, Lucas en Johan in een Italiaans zwembad. ,,De zomer van 2020 in één beeld gevangen’’, concludeert de jury. ,,Het vakantiegevoel, zon, hitte en verkoeling en natuurlijk de mondkapjes in coronatijd. Uit de honderden inzendingen een terechte winnaar.’’ 

Mariëlle en Marijke winnen een minuut gratis winkelen, beschikbaar gesteld door de Jumbo-supermarkten in Barneveld en Voorthuizen. De andere zes prijswinnende foto’s staan hieronder.


Foto: Rhodé 

,,Door het coronavirus konden we niet naar warme landen en verre oorden. Daarom moesten we ons eind juli tijdens regen en wind maar vermaken op onze hotelkamer in Vinkeveen’’, schrijft inzender Rhodé (links) uit Barneveld, die samen met plaatsgenote Anniek Deij op de foto staat. ,,Slecht weer of niet, buitenland of niet, een roomservice lost uiteindelijk de ergste tranen wel op…’’ Rhodé en Anniek winnen met deze foto de tweede prijs in de zomerfotowedstrijd. ,,Een foto waar enige voorbereiding aan vooraf is gegaan en die laat zien dat vakantie in eigen land ook zeer de moeite waard kan zijn. Een mooie creatieve plaat’’, aldus de jury. Rhodé en Anniek winnen een loopfiets en een waardebon van 50 euro, beschikbaar gesteld door Jansen 2wielers in Barneveld.


Foto: Familie Koudijs

,,Een foto van onze kinderen Mirjam, Jasper, Esther, Niels en Daan tijdens de vakantie in Ouddorp. Een avondwandeling op het strand en de zon in zee zien zakken, prachtig’’, schrijft inzender Lianne Koudijs bij deze foto. De familie Koudijs wint daarmee een waardebon van 15 euro van Echte Bakker van der Veer in Barneveld. ,,De kleurrijke zonsondergang en de spiegeling in het water, maken dit tot een zeer fraaie zomerfoto uit eigen land!’’, oordeelt de jury.


Foto: Jantine Hardeman

,,Geen aardbeitje in onze tuin is veilig voor dit kleine meisje. Onze dochter Leah kan er geen genoeg van krijgen’’, schrijft inzender Jantine Hardeman uit Kootwijkerbroek. Met deze foto wint Jantine een waardebon van 15 euro van Echte Bakker van der Veer in Barneveld. ,,De combinatie van de rode aardbeien en de rode jurk van het meisje maken dit beeld tot een vrolijk en echt zomers plaatje. De lezer wil bij het zien van de foto het meisje net even een laatste zetje geven om de rode vrucht te bereiken’’, aldus de jury.


Foto: Peter de Looff

,,Fenna, Elisa en Benjamin hebben op 12 augustus anderhalf uur moeten klimmen voor dit mooie uitzicht boven het Schlegeis bij het Zillertal in Oostenrijk’’, schrijft Simone de Looff uit Voorthuizen. De foto is goed voor een waardebon van 15 euro van Echte Bakker van der Veer in Barneveld. ,,Een werkelijk prachtig vergezicht, mooi vastgelegd boven het water en met een ‘spannende’ brug. Daar wil je als kijker direct naar toe’’, aldus de jury.


Foto: Familie Ploeg

,,Op het strand van… hebben we deze foto gemaakt bij ondergaande zon. Op de foto staan Esmee, Lisa, Roy, Nick, Sophie en Fleur Ploeg, die samen de plaats uitbeelden waar we op vakantie zijn geweest. Waar was het?’’, vraagt de familie Ploeg uit Barneveld. Zij winnen met deze foto een waardebon van 15 euro van Echte Bakker van der Veer uit Barneveld. ,,Een mooie creatieve foto’’, stelt de jury. ,,Ongetwijfeld hebben vele lezers hier enige tijd op zitten staren voordat de plaatsnaam bekend was. Die begint met een P... Een foto waarover is nagedacht en die zeker ook even tijd kostte, maar met een mooi eindresultaat.’’


Familie Van Ee

,,Wij Sarah en Mirthe, vonden ons nog niet bruin genoeg na een vakantie in het Franse Nyons’’, mailt de familie Van Ee uit Kootwijkerbroek. Zij winnen met deze foto een waardebon van 15 euro van Echte Bakker van der Veer. ,,Een creatieve invulling van de vakantiedagen kan ook gewoon met een potje chocoladepasta, zoals deze vrolijke dames laten zien. Het plezier bij deze jongedames spat er vanaf’’, aldus de jury.

GEFELICITEERD Bijna vijfhonderd foto’s kwamen binnen voor de zomerfotowedstrijd van de Barneveldse Krant, een nieuw record. Voor de jury, bestaande uit fotograaf Gerwin van Luttikhuizen en redacteuren Erik Roest en Wim Vonk, was het niet eenvoudig om hieruit zeven winnaars te kiezen. Maar de kogels zijn door de kerk, de winnende foto’s zijn bekend. Allemaal van harte gefeliciteerd, de redactie neemt begin volgende week contact op. We bedanken daarnaast alle inzenders voor hun inkijkje in de zeer gevarieerde vakanties. Tot volgend jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie