Ds. Boudewijn van de Gereformeerde Gemeente Barneveld-Centrum (Rehobothkerk).
Ds. Boudewijn van de Gereformeerde Gemeente Barneveld-Centrum (Rehobothkerk). Pauw Media

Brief aan dominee Boudewijn (2)

28 december 2020 om 07:48 Opinie

Heer Boudewijn,

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Barneveld in de top 3 stond van het aantal coronabesmettingen in Nederland. Inmiddels zijn we gestegen van plaats 3 naar 2. Zou het bijvoorbeeld een schaatswedstrijd betreffen, dan hadden we een topprestatie geleverd en een medaille om de hals gekregen. Maar in dit geval is dat natuurlijk anders. Het betekent zorg, verdriet en veel spanning in gezinnen waar het virus flink tekeer gaat.

Ik geef u hierbij een update over de corona-situatie in mijn familie. Sinds vorige week maandag mogen twee familieleden weer coronavrij rondlopen. Wat heet rondlopen, zij zijn vermoeid en hebben nauwelijks energie. Zeven andere leden van de familie (en hun gezinnen) zitten in quarantaine en de klachten variëren van licht tot zeer ernstig. Zo ernstig zelfs dat wij ons grote zorgen maken.

Wij verbeelden ons niets en weten dat er meer families zijn die dit in Barneveld meemaken en dat is zeker geen troost. Waren wij maar de enigen, dan was er licht aan het eind van deze tunnel.

DRINGENDE OPROEP Ondanks de zorgwekkende situatie in de gemeente Barneveld heeft u de dringende oproep van onze burgemeester Asje van Dijk om u aan het advies van de Rijksoverheid te houden, naast u neergelegd, heeft u mijn oproep tot solidariteit in de Barneveldse Krant van 22 december kennelijk voor kennisgeving aangenomen en bent u voorbijgelopen aan het stille protest van Chris Muurling. In drie dagen tijd werden er, volgens uw website, in uw kerk zes bijeenkomsten gehouden. Ik vind dat u zich daarmee met de rug naar de samenleving heeft gekeerd.

IN UW RECHT Zoals in mijn brief van 22 december al aangegeven, staat u volgens de wet in uw recht en dat recht betwist ik niet. Mijn wijze vader zei altijd: ,,Doe eerst je plicht en vraag daarna pas om je recht’’. Er bestaat een ongeschreven en beschaafde burgerplicht en ik roep u daartoe op. Onze samenleving heeft dat meer dan ooit nodig.

Heer Boudewijn, met respect vraag ik u van uw kansel te stappen, uw geloofsgenoten naar huis te sturen, de kerk te sluiten, het bord van Chris Muurling op de eikenhouten deur te spijkeren en op de deurposten in bloedrode letters te schrijven: ‘Wij zijn solidair’.

Ik wens u en uw dierbaren oprecht een fijne jaarwisseling. Geniet ervan, zolang het kan.

Hartelijke groet,
Gerard Eijk, Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie