Afbeelding
anp / Remko de Waal

Stil protest bij Rehobothkerk Barneveld: ‘Blijf thuis voor ons’

25 december 2020 om 16:22 Maatschappelijk

BARNEVELD Zorgmedewerker Chris Muurling (27) heeft vrijdag bij de ochtenddienst van de Rehobothkerk in Barneveld geprotesteerd. Hij droeg een bord met de tekst ‘Wij werken ook voor u. Blijf thuis voor ons. Met elkaar, voor elkaar’. 

Muurling protesteerde tegen de Rehobothkerk en andere kerken in Nederland die - ondanks de toenemende druk op de zorg - diensten houden met enkele honderden kerkgangers. Hij gaf aan begrip te hebben voor de behoefte van kerkgangers om bij elkaar te komen. ,,Maar dit is volgens mij niet de juiste weg.’’ Muurling ziet een verband tussen de diensten en het hoge aantal coronabesmettingen in de gemeente Barneveld.

DRINGEND ADVIES Eerder deze week ontstond ophef over de diensten in onder meer de Rehobothkerk na berichtgeving in de landelijke media. Voor de gemeente Barneveld aanleiding om richting alle geloofsgemeenschappen het ,,zeer dringende advies’’ van de Rijksoverheid te herhalen om zich, ook tijdens de kerst, te houden aan de oproep om kerkdiensten zo veel mogelijk online te houden en anders met maximaal dertig personen. Vanwege de grondwettelijke vrijheid van godsdienst zijn religieuze samenkomsten met meer dan dertig bezoekers niet verboden.

PRINCIPES Dominee Boudewijn van de Rehobothkerk gaf echter aan dat de Gereformeerde Gemeente allerlei voorzorgsmaatregelen heeft getroffen en dat de kerkdiensten met enkele honderden kerkgangers ,,een kwestie van principes is’‘. ,,Wij proberen ons leven in te richten naar het Woord van God, en daar hoort voor ons de kerkgang op zondag bij. Wij voelen ons geroepen samen te komen. In de manier waarop wij dat doen, mét alle aanpassingen, vinden wij goedkeuring van de Heere. Sterker nog, júist in deze zware en onzekere tijd vinden we dit heel belangrijk.’’ 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie