De eerste contouren van de woningen zijn inmiddels zichtbaar op de oude locatie van de Koningin Julianaschool in Barneveld.
De eerste contouren van de woningen zijn inmiddels zichtbaar op de oude locatie van de Koningin Julianaschool in Barneveld. Gerwin van Luttikhuizen

Contouren nieuwbouw op plek Julianaschool worden zichtbaar

15 november 2020 om 15:45 Nieuwbouw

BARNEVELD Op het voormalige terrein van de Julianaschool in Barneveld aan de Dr, Albert Schweitzerlaan, zijn de contouren van de bouw van een nieuw woonwijkje inmiddels goed zichtbaar. Dat is op deze drone-foto’s van fotograaf Gerwin van Luttikhuizen vanuit de lucht goed te zien.

Op dit terrein tussen de Schweitzerlaan en Iepenlaan komen in totaal dertien nieuwe huizen. De eerste funderingen en vloerplaten geven inmiddels goed duidelijk aan waar de woningen precies komen te staan. De huizen worden gebouwd door bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp. De woningen worden volgend jaar opgeleverd.

Het wijkje op de voormalige schoollocatie bestaat uit twee vrijstaande woningen, zes halfvrijstaande woningen en vijf zogeheten comfortwoningen. De Julianaschool verhuisde in 2018 naar een nieuwbouwlocatie aan de Wethouder Rebellaan, tegenover het Johannes Fontanus College (JFC). 

De afgelopen jaren zijn meerdere voormalige schoollocaties in Barneveld heringericht voor woningbouw, bijvoorbeeld aan ‘t Valkhof, waar de Prins Willem-Alexanderschool plaatsmaakte voor woonwijk De Enk, en aan de Wildzoom, waar negen nieuwe seniorenwoningen zijn gebouwd.

De eerste contouren van de woningen zijn inmiddels zichtbaar op de oude locatie van de Koningin Julianaschool in Barneveld.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie