Archieffoto van de ingang in Otterlo bij daglicht.
Archieffoto van de ingang in Otterlo bij daglicht. BDUmedia

Park Hoge Veluwe wil verbod droppings na incident met studenten in Otterlo

6 november 2021 om 20:26 Natuur en milieu

OTTERLO (ANP) Het Nationale Park De Hoge Veluwe wil een verbod op overlastgevende droppings in het gebied en roept gemeenten op zo’n verbod in te voeren. De aanleiding is een volgens het park ,,zoveelste incident” dat vrijdag plaatsvond bij de ingang in Otterlo. De Hoge Veluwe heeft nog twee andere entrees in Hoenderloo en Schaarsbergen.

Vrijdagavond werd bij de ingang Otterlo een groep studenten van de Delftse studentenvereniging Phoenix gedropt, meldt het park in een verklaring. ,,Er was sprake van openbare dronkenschap, vandalisme en geluidsoverlast. Alle betreffende studenten zijn bekeurd door de politie. De parkdirectie zal de studentenvereniging en de TU Delft hierover aanschrijven en om maatregelen tegen de betreffende studenten vragen.”

Volgens het park vinden dit soort droppings vaker plaats. Op het terrein, een beschermd Natura 2000-gebied, leeft een grote diversiteit aan kwetsbare en veelal zeldzame planten en dieren, die volgens het park ,,vertrappings- en verstoringsgevoelig zijn”. Daarnaast leidt verstoring van het wild regelmatig tot aanrijdingen die ,,voor de dieren noodlottig aflopen en ook niet zelden meer dan materiële schade voor mensen opleveren”.

Volgens het park kunnen gemeenten via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) bepalen ,,wat zij wel en niet toestaan binnen hun gemeentegrenzen”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie