Marjolein de Jong.
Marjolein de Jong. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Marjolein de Jong nieuwe voorzitter Ziekenhuis Gelderse Vallei

20 mei 2021 om 10:50 Mensen

EDE Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt per 1 september een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Marjolein de Jong neemt het stokje over van Mirjam van ‘t Veld. De Jong gaat het bestuur vormen met Arjen Hakbijl, die sinds februari 2018 lid is. Daarnaast wordt de samenwerking in co-bestuur met de medische staf gecontinueerd. 

De Jong is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van VVT-organisatie Groenhuysen in Roosendaal. De afkorting VVT staat voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Zij studeerde geneeskunde in Utrecht en begon haar loopbaan als huisarts. Ze heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg, waarvan de laatste vijf jaar bij Groenhuysen. Daarnaast is De Jong lid van de raad van toezicht van VieCuri Medisch Centrum en kinderopvang- en welzijnsorganisaties.

VOOR IEDEREEN ,,Met mijn achtergrond als huisarts en bestuurder in de ouderenzorg ken ik de waarde van een goede gezondheid voor iedereen’’, meldt De Jong in een persbericht van het ziekenhuis. ,,Ik kijk er dan ook naar uit om mij bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in te zetten voor alle aspecten van positieve gezondheid, voor patiënten en mét medewerkers en ketenpartners.”

ERVARING De raad van toezicht is blij met de benoeming en ziet in Marjolein de Jong een bestuurder die, in verbinding met medewerkers en artsen in het ziekenhuis, met visie en slagvaardigheid de ingeslagen koers zal voortzetten en doorontwikkelen. 

,,Het is winst dat Marjolein haar brede ervaring in huisartsenzorg, ouderen- en thuiszorg kan gebruiken in onze samenwerking met andere zorgaanbieders in de regio”, aldus Johan van der Heide namens de raad van toezicht. ,,Dat geeft ons het vertrouwen dat er goede waarde gedreven zorg in onze regio zal blijven. We verwelkomen Marjolein de Jong dan ook graag als bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Gelderse Vallei.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie