De aankomst van een groep vluchtelingen op vakantiepark Ackersate op woensdag 21 september.
De aankomst van een groep vluchtelingen op vakantiepark Ackersate op woensdag 21 september. Pauw Media

Noodopvang vluchtelingen in Voorthuizen sluit kort voor Kerst

Maatschappelijk

VOORTHUIZEN De noodopvang voor circa tachtig vluchtelingen op vakantiepark Ackersate in Voorthuizen sluit op donderdag 22 of vrijdag 23 december 2022. 

De asielzoekers arriveerden op woensdag 21 september. Burgemeester en wethouders hadden met de eigenaar en omwonenden afgesproken dat de crisisopvang tot uiterlijk eind dit jaar zou duren. De gehele groep vluchtelingen gaat 22 of 23 december naar een noodopvang op twee schepen in Dieren in de gemeente Rheden. 

,,Ik ben tevreden met de manier waarop de crisisopvang is verlopen’’, meldt burgemeester Jan Luteijn in een persbericht. ,,Wij hebben nauwelijks signalen gekregen van overlast. De vluchtelingen waren erg dankbaar dat alles zo goed was geregeld. Het is mooi dat omwonenden en parkgasten de vluchtelingen de kans hebben gegeven om te aarden op hun tijdelijke verblijfsplek. Mijn waardering daarvoor is groot.’’

De tijdelijke woonunits en hekken worden in de week van maandag 2 januari weggehaald. ,,Dit kan mogelijk extra verkeersbewegingen met zich meebrengen, ook van zwaarder verkeer. Vanaf vrijdag 6 januari is de noodopvanglocatie volledig weg’’, aldus de gemeente Barneveld.

Lees ook: Hoe gaat het met de asielzoekers in Voorthuizen?

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groeten uit Canada: 'Ik voel mij hier als een vis in het water' 4 uur geleden
advertentie