Arjen Droog
Arjen Droog Sjef Prins - APA Foto

Foodvalley: ‘We delen de verbazing met Barneveld over ‘Stroe City’

24 juni 2022 om 08:25 Maatschappelijk

STROE Regio Foodvalley, het samenwerkingsverband van de acht gemeenten Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel, Renswoude, Ede, Veenendaal, Wageningen en Rhenen, deelt de verbazing met de gemeente Barneveld over de provinciale plannen om van Stroe in korte tijd een stad te maken.

Dat zegt directeur Arjen Droog namens het samenwerkingsverband. ,,Als regio zijn wij ook niet betrokken geweest bij het uitwerken van het scenario ‘Stroe City’’’, zegt hij. Foodvalley komt later deze ochtend nog met een uitgebreidere persverklaring. De gemeente Barneveld liet al weten zeer ontstemd te zijn over deze plannen. Deze krant maakte donderdagavond melding van een ‘verkenning’’ van de provincie om in Stroe op termijn 25.000 nieuwe woningen te bouwen. De intensieve veehouderij in dit gebied zou ‘radicaal’ moeten worden afgebouwd.

Dat Foodvalley niet betrokken is bij de verkenning van de provincie, is op zich al opmerkelijk. Vorig jaar kwam naar buiten dat de acht deelnemende gemeenten met elkaar hebben afgesproken om in dit gebied tussen nu en 2040 in totaal zo’n 40.000 woningen te bouwen, waarvan 15.000 in de gemeente Ede. Verder wordt er specifiek ook gekeken naar woningbouwplannen binnen de bebouwde komgrenzen, om op die manier juist zo veel mogelijk landbouwgrond te ontzien.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie