Afbeelding
ANP/Vincent Jannink

Boeren op weg naar Stroe; ook groepen met trekkers op snelweg

22 juni 2022 om 06:57 Maatschappelijk

STROE Boeren vanuit heel het land zijn onderweg naar Stroe om woensdagmiddag te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Op sommige plekken rijden de boeren over de snelwegen, ondanks dat de organisatie van het protest vooraf heeft opgeroepen juist niet over de rijkswegen te komen. In Zeeland is een groep boeren in de nacht dinsdag op woensdag tegengehouden toen ze met tractoren over de A58 reden.

Iets voor 06.30 uur zag Rijkswaterstaat geen tractoren meer rijden over de A58. De Zeeuwse politie was niet bereikbaar voor commentaar.

Ook is een stoet van 90 tractoren vanuit het Groningse Vlagtwedde om 05.00 uur vertrokken. Henk Wortelboer meldt dat ze naar verwachting rond 12.00 uur zullen aankomen in Stroe. Tijdens de tocht zullen nog meer boeren met trekkers bij hen aansluiten. Wortelboer laat weten dat ook zij een deel over de A28 zullen rijden. Hij zegt dat veiliger te vinden dan binnendoor. De politie is dat ook meegedeeld volgens Wortelboer, al heeft die volgens hem geen toestemming gegeven.

Op de A2 bij knooppunt Ekkersweijer (bij Eindhoven) rijden volgens Rijkswaterstaat ook een paar honderd tractoren. Die zijn op weg naar de A50 richting het noorden. Het einde van de A12 richting Den Haag is daarnaast op last van de politie ook afgesloten, geeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan. Weggebruikers wordt aangeraden een andere route te nemen, via de A4.

,,Waar tractoren rijden, zien we wel hinder. Het verkeer stroopt zich dan op en rijdt er langzaam”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Mensen die op de weg tractoren tegenkomen wordt geadviseerd de snelheid aan te passen en afstand te houden.

Omdat Rijkswaterstaat rekening houdt met een zeer zware ochtend- en avondspits, worden mensen die woensdag thuis kunnen werken, aangeraden dit te doen. Rond 06.30 uur telde Rijkswaterstaat zo’n 24 kilometer file, wat normaal is voor een woensdagochtend. Of veel mensen zich hebben gehouden aan het advies thuis te werken, is wegens het vroege tijdstip nog niet te zeggen, vertelt de woordvoerder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie